Lectură de 2 minute

01 Jul 2021 - Știri și Noutăți

Cesarom lansează zece noi colecții de gresie porțelanată din lemn sau piatră, care vor reprezenta 50% din volumul total al fabricii Sanex din Cluj-Napoca

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Lasselsberger Ceramics România, deținătorul Cesarom și producătorul de plăci ceramice, lansează în iulie zece noi colecții de gresie porțelanată, care se alătură celor 15 game scoase pe piață la începutul acestui an. Colecțiile Cesarom în ultimii trei ani vor reprezenta peste 50% din volumul total produs la fabrica Sanex din Cluj-Napoca, potrivit unui comunicat de presă.

Colecțiile nou lansate vara aceasta aduc formate mari sau lamelare, dar și scheme cromatice neutre în nuanțe de gri și bej.

Șase dintre cele mai noi zece colecții Cesarom sunt lansate în format 60x60 cm, iar celelalte patru colecții aduc esențe de lemn în format lamelar de 60x20 cm. Toate cele zece colecții noi sunt gresii porțelanate ce pot fi utilizate atât la exterior, cât și la interior.

În prezent, în portofoliul Cesarom se regăsesc aproximativ 200 de colecții de gresie și faianță, iar alături de colecțiile brandurilor din companiile grupului, și se regăsesc și peste 250 de colecții de plăci ceramice.

Din datele companiei, în prima jumătate a acestui an s-a menținut cererea din partea clienților pentru gresii care imită elementele naturale precum lemnul sau piatra, iar cererea pentru plăcile ceramice în nuanțe de gri și bej este dominantă.

Colecțiile de gresie de tip piatră (Traver, Piedra sau Rapolano), de tip lemn (Canada, Wright și Nordic Wood) sau de tip ciment (Crust, Move sau Tanum) au fost cele mai căutate.

În ceea ce privește formatul, plăcile ceramice de 60x30 cm sunt cele căutate în rândul cumpărătorilor. În materie de faianță, colecțiile ColorLine, Creativo și Nalim din portofoliul Cesarom, în format de 50x25 cm, au înregistrat cele mai multe vânzări.

„Remarcăm o creștere tot mai accentuată a clienților către materiale durabile, reciclabile sau naturale atunci când aleg produse de ceramică sanitară pentru casa lor”, a declarat Andreea Bodola, director de marketing al Lasselsberger Ceramics România.

Citeste si:
5 to go pregătește lansarea mai multor produse de snacking în retail
5 to go pregătește lansarea mai multor produse de snacking în retail

Cesaro se produce în fabrica Sanex din Cluj-Napoca, companie care a devenit, începând cu anul 2004, membră a grupului austriac Lasselsberger GmbH, care produce plăci ceramice (gresie, faianţă şi decoruri ceramice).

În prezent, capacitatea totală de producţie din cadrul fabricii Sanex din Cluj-Napoca se ridică la peste 8 milioane de metri pătraţi anual, Sanex comercializând o gamă variată de modele de gresie, faianţă şi plăci de decor.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Cesarom lansează zece noi colecții de gresie porțelanată din lemn sau piatră, care vor reprezenta 50% din volumul total al fabricii Sanex din Cluj-Napoca