Lectură de 2 minute

08 Mai 2023 - Știri și Noutăți

Cesarom investește 1 milion de euro în noua linie de rectificare din fabrica de la Cluj-Napoca

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Lasselsberger Ceramics România, deținătorul brandului Cesarom și producător local de plăci ceramice, anunță punerea în funcțiune a noii linii destinate rectificării gresiei și faianței, în urma unei investiții de aproximativ 1 milion de euro. Astfel, anual, circa 21 de milioane de plăci produse de companie vor putea trece prin procesul de rectificare. 

Sursa foto: Cesarom

Potrivit Lasselsberger Ceramics România, plăcile rectificate sunt plăci ceramice cu dimensiuni exacte ale căror canturi sunt perfect drepte. Rectificarea se realizează după scoaterea plăcilor de gresie sau faianță din cuptorul de ardere și constă în șlefuirea canturilor la unghi de 90 grade.

Principalele avantaje ale plăcilor ceramice rectificate Cesarom impactează atât pe plan estetic, dar și de întreținere. Mai mult decât atât, toate produsele ce vor intra în procesul de rectificare vor beneficia de tehnologia safe+, care înglobează protecție antibacteriană în suprafața plăcii de ceramică.

În plus, în noua gamă de gresii CESAROM safe+, suprafețele modelelor Quartz și Pietra au integrate și proprietăți antiderapante de ultimă generație.

În ceea ce privește impactul la nivel de business, plăcile ceramice rectificate vor avea o contribuție importantă în creșterea cu aproximativ 15% a vânzărilor companiei în acest an. Acest lucru este determinat de faptul că plăcile rectificate reprezintă noua tendință pe piața de profil.

Ce sunt plăcile ceramice rectificate

Potrivit reprezentanților Cesarom, denumirea de „gresie rectificată” nu se referă la proprietățile fizice sau cele mecanice ale gresiei. Prin procesul de producție se rectifică dimensiunile plăcilor, cu scopul obținerii unor dimensiuni fixe și eliminării conturului marginal ușor rotunjit al plăcii.

CESAROM este unul dintre brandurile cu tradiţie din România, având o istorie de peste 60 de ani. În prezent, capacitatea totală de producţie din cadrul fabricii Sanex SA din Cluj-Napoca se ridică la peste 8 milioane de metri pătraţi anual, SANEX SA comercializând o gamă variată de modele de gresie, faianţă şi plăci decor.

Citeste si:
Românii de la Rottaprint se extind în internațional: comenzi în 14 țări, în 2023
Românii de la Rottaprint se extind în internațional: comenzi în 14 țări, în 2023
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Cesarom investește 1 milion de euro în noua linie de rectificare din fabrica de la Cluj-Napoca