Lectură de 2 minute

21 Dec 2021 - Știri și Noutăți

Centrul Comercial Sun Plaza din București deschide 19 stații de reîncărcare a mașinilor electrice

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Centrul comercial Sun Plaza din București, în parteneriat cu Renovatio e-charge, a deschis, pe 7 decembrie 2021, 19 stații e-charge, care pot încărca simultan 20 de mașini electrice. 

Stațiile electrice sunt amplasate în parcarea subterană a centrului comercial, la nivelul minus 2 (-2), pe culoarea roșie, aproape de ieșirea care face legătura cu bulevardul Calea Văcărești.

Mall-ul are și o stație e-charge de tip fast charge, ce poate încărca mașini cu o putere de până la 75kw.

Tipuri de stații de încărcare disponibile în Sun Plaza

Există trei tipuri de stații de încărcare pentru vehiculele electrice și plug-in-hybride, amplasate în parcarea subterană, pe culoarea roșie:

  • 16 stații de încărcare AC, fiecare având putere de încărcare de pâna la 22kW (medium charge), 8 stații cu priză tip 2 și 8 stații cu cablu tip 2.

  • 1 stație de încărcare DC (fast charge) de 75kW, cu priză 1x CCS/ 1x ChaDeMo. În utlizare se pot folosi ambii conectori în paralel.

  • 2 stații de încărcare DC (fast-charge) de 50kW , cu priză 1x CCS / 1x ChaDeMo.

Stațiile de încărcare sunt disponibile în permanență, în programul de funcționare al centrului comercial.

Citeste si:
Auchan va folosi un camion electric ușor pentru transportul mărfurilor în București
Auchan va folosi un camion electric ușor pentru transportul mărfurilor în București

Stațiile de încărcare din mall-ul Sun Plaza pot fi folosite prin intermediul aplicației e-charge, care permite controlul stației de încărcare (start/stop) direct de pe telefonul mobil, afișarea informațiilor despre status-ul stației în timp real (liber/ ocupat/ defect), informații despre locație și legătura cu aplicații de navigație pentru a ajunge la locație. Sistemul de ticketing al aplicației permite trimiterea de mesaje direct către persoana responsabilă din cadrul companei.

Aplicația este disponibilă în GooglePlay sau AppStore.

Inaugurat în 2010, Sun Plaza este centrul comercial din zona de sud a Bucureștiului, cu o suprafață construită de 208.000 mp. Mall-ul are patru etaje din care două destinate exclusiv cumpărăturilor, un spațiu de relaxare și o parcare subterană cu 2.000 de locuri.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Centrul Comercial Sun Plaza din București deschide 19 stații de reîncărcare a mașinilor electrice