Lectură de un minut

16 Jan 2023 - Știri și Noutăți

Cemacon, compania controlată de Pavăl Holding, va achiziționa Euro Cărămida

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Printre cele mai importante proiecte de dezvoltare ale CEMACON pentru anul 2023 se numără finalizarea noii fabrici de plăcuțe de cărămidă aparentă klinkerizată, situată în cadrul parcului industrial din Recea, dar și achiziționarea unor unități de producție din alte județe. Astfel, a fost demarată procedura de achizitie a societății EURO CARAMIDA SA, societate activă pe piața producătorilor de blocuri ceramice pentru construcții, cu sediul în judetul Bihor.

Sursa foto: Cemacon/ Facebook

În acest sens, CEMACON SA a depus la Consiliul Concurenței documentația necesară pentru avizarea tranzacției, urmând ca, după obținerea avizului Consiliului Concurenței, să fie respectați ceilalți pași procedurali.

Proiectul „Investment in a new, eco-friendly ceramic coatings production line at CEMACON”, cofinanțat în cadrul programului “Dezvoltarea afacerilor, inovare și IMM”, este în etapa de montare a utilajelor, care va fi urmată de punerea în funcțiune.

Fabrica va fi funcțională în primăvara acestui an, iar noua gamă de produse ceramice este destinată segmentului estetic al clădirilor.

Ne bazăm și pe o situație financiară foarte bună, ca o consecință a managementului strategic din ultimii ani și a angajamentului acționarilor de a reinvesti profiturile companiei în dezvoltare.

Daniel Șologon, CEO CEMACON

CEMACON este liderul pieței de blocuri ceramice din Transilvania și operează trei mari capacități de producție situate în județul Sălaj, două de cărămidă și una de buiandrugi. CEMACON este listată la Bursa de Valori Bucureşti, iar acționarul principalul este Pavăl Holding, una dintre cele mai mari companii
antreprenoriale românești.

Citeste si:
Reductoarele melcate – Lucruri esențiale pe care trebuie să le știi despre aceste sisteme
Reductoarele melcate – Lucruri esențiale pe care trebuie să le știi despre aceste sisteme
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Cemacon, compania controlată de Pavăl Holding, va achiziționa Euro Cărămida