Lectură de 3 minute

07 Feb 2023 - Știri și Noutăți

Cele mai importante centre comerciale din Gaziantep, cel mai apropiat oraș de epicentrul cutremurului din Turcia 

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

În orașul turc Gaziantep, capitala de provincie situată la aproximativ 33 de kilometri de epicentrul seismelor produse pe data de 6 februarie, oamenii s-au adăpostit în centre comerciale, stadioane, moschei și centre comunitare, potrivit Los Angeles Times. Iată care sunt cele mai importante centre comerciale din această regiune, potrivit Tripadvisor

 

Sursa foto: Shutterstock.com

Care sunt cele mai importante centre comerciale din Gaziantep

  • Sanko Park

Sanko Park este cel mai mare mall acoperit din regiunea Gaziantep, construcția proiectului în valoare de 160 de milioane de dolari a început în 2007, iar centrul a fost deschis în primăvara anului 2009.

Construcția cu patru etaje are o suprafață închiriabilă de aproximativ 55.000 de metri pătrați (590.000 de metri pătrați) Printre chiriașii emblematici se numără un hipermarket Carrefour și Marks & Spencer, iar la primul etaj se află un patinoar.

  • Primemall Gaziantep

Primemall Gaziantep, cel de-al treilea proiect realizat de Prime Development în Turcia, a fost inaugurat la 13 septembrie 2013. Prime Mall a fost proiectat prin combinarea unei abordări arhitecturale contemporane cu elemente culturale locale bogate într-un vas comun și a fost proiectat pentru a adăuga valoare orașului, în regiunea în curs de dezvoltare.

  • Centrul comercial M1 Merkez Gaziantep

Clădirea centrului comercial M1 reprezintă combinația dintre arhitectura modernă, planificarea urbană contemporană și formatele inovatoare de vânzare cu amănuntul.

Gaziantep este una dintre cele mai dezvoltate metropole din Turcia, dar și unul dintre cele mai vechi orașe, datând din epoca hitiților. Cu plantații extinse de măslini și podgorii, Gaziantep este unul dintre cele mai importante centre agricole și industriale din Turcia. Mai mult, orașul găzduiește unele dintre cele mai impresionante centre comerciale.

Citeste si:
Plata direct la pompă: TOKEN lansează în România prima casă de marcat self-service destinată benzinăriilor
Plata direct la pompă: TOKEN lansează în România prima casă de marcat self-service destinată benzinăriilor

De asemenea, Gaziantep este un oraș în care istoria și-a lăsat amprenta pe Ruta Mătăsii. Prețioasa pânză „kutnu”, care a fost țesută timp de secole pe războaie manuale în Gaziantep, este una dintre țesăturile cele mai exportate în străinătate și cele mai vânate de turiști, potrivit silkspaininstitute.

Peste 13 milioane de persoane din Turcia au fost afectate de puternicele cutremure de pământ cu magnitudinea 7,7, respectiv 7,6, care au lovit luni regiunea de frontieră turco-siriană, potrivit estimărilor Guvernului de la Ankara. Bilanţul cutremurelor care au lovit luni Turcia şi Siria a ajuns la aproape 4.900 de morţi, însă amploarea dezastrului în regiunea de frontieră dintre cele două ţări este încă neclară. În acest context, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat șapte zile de doliu național.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Cele mai importante centre comerciale din Gaziantep, cel mai apropiat oraș de epicentrul cutremurului din Turcia