Lectură de 2 minute

01 Mar 2018 - Știri și Noutăți

Cele mai avantajoase si cele mai dezavantajoase orase din Romania

Abonează-te pe  

Studiul „Orase si cartiere din Romania” analizeaza perceptia cetatenilor asupra oraselor si cartierelor in care acestia locuiesc, avand in vedere zece criterii: siguranta, costul general al vietii, facilitatile medicale si educationale, calitatea aerului, curatenie, recreere, accesul la magazine si restaurante, servicii de transport si nivelul de liniste.

Dan Puica, Real Estate Business Manager OLX Group a declarat: „Pornind de la misiunea Storia.ro de a fi aproape de utilizatorii nostri pe tot procesul de cautare a unei locuinte si de la faptul ca locatia s-a dovedit a fi un criteriu chiar mai important pentru ei decat pretul, am decis sa ne folosim de gradul foarte mare de expunere pe care il au platformele noastre si sa ii ajutam pe acestia sa ia decizii cat mai informate prin intermediul acestui studiu care surprinde detalii specifice la nivelul intregii tari, pe toate marile arii de interes”.

„Aceasta analiza este cel mai amplu studiu de perceptie efectuat in Romania pe tema criteriilor relevante in alegerea unei locuinte. Volumul esantionului - aproape 260.000 de respondenti - si marja de eroare de 0.2%, comparativ cu media de +/- 3% utilizata de regula in sondaje, dau greutate si precizie rezultatelor si ne fac sa ne apropiem de studiile de tip big data”, a completat Dan Petre, Business Developer D&D Research.

In urma studiului s-a decis ca cel mai avantajos oras din Romania este este Brasov, urmat de Oradea si Cluj-Napoca, potrivit analizei realizate de platforma de imobiliare Storia.ro in colaborare cu agentia de cercetare D&D Research.Clasamentul este completat de Sibiu, Pitesti, Ramnicu Valcea, Miercurea Ciuc, Slobozia, Timisoara, Targu Mures.

Retail jobs

Pe de alta parte, cele mai dezavantajoase orase din tara sunt Alexandria, Focsani, Braila, urmate de Calarasi, Satu Mare, Bacau, Giurgiu, Zalau, Galati si Buzau.

In ceea ce priveste regiunile din Romania, cea mai avantajoasa este Transilvania, in timp ce la polul opus se afla Dobrogea. Bucuresti si Ilfov ocupa a sasea pozitie.

Bucurestiul se afla pe pozitia 17 in topul celor mai avantajoase orase din Romania. Pe primele pozitii in ceea ce priveste calitatea cartierelor se afla Nicolae Grigorescu, Titan si Vatra Luminoasa. Cele trei sunt prezente si in topul national al celor mai avantajoase zece cartiere.

Topul celor mai avantajoase zece cartiere din Bucuresti este completat de Aviatiei, Tineretului, Pajura, Domenii, Salajan, Floreasca si Ozana. La polul opus se afla Prelungirea Ghencea, Antiaeriana si Ferentari, 16 Februarie, Baicului, Fundeni, Gorjului, 13 Septembrie si Agronomie.

Citeste si:
Un nou restaurant a fost inaugurat în București: cu ce concept vine
Un nou restaurant a fost inaugurat în București: cu ce concept vine

In 2016-2017 site-ul de imobiliare lansat de OLX, Storia, a desfasurat un studiu complex despre orasele si cartierele din Romania. Raportul cercetarii se bazeaza pe evaluarile acordate de localnicii din zone.

Mai multe in infograficul de mai jos:

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Cele mai avantajoase si cele mai dezavantajoase orase din Romania