Lectură de 2 minute

10 Sep 2020 - Știri și Noutăți

FOTO Ceetrus dezvoltă în Reșita un amplu proiect de regenerare urbană, ce include investiții în retail, office și rezidențial

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

Ceetrus, dezvoltator imobiliar global, cunoscut până în iunie 2018 sub numele de Immochan și dezvoltator al cartierului Coresi din Brașov, anunță că va demara un un amplu proiect de regenerare urbană a fostei Platforme Mociur în orașul Reșița. Acesta va cuprinde atât componenta de retail, cu un shopping mall de 35.000 de metri pătrați și o zonă retail DIY de 9.000 de metri pătrați, precum și de office, divertismet, hotel și rezidențial și se va întinde pe parcursul a 15 ani. 

După dezvoltarea Cartierului Coresi, începută în 2013, primul proiect multifuncțional de o asemenea anvergură, ce aduce împreună, într-un interval de 8 ani, funcțiuni comerciale, rezidențiale, birouri, divertisment, spații comunitare și spații publice, care valorifică și multiplică oportunitățile locale, Ceetrus revine cu un nou proiect urban mixt.

Reșița 2030 își propune să regenereze 36 de hectare din oraș pe parcursul a 15 ani. Astfel, Masterplanul Ceetrus pentru Reșita, presupune o dezvoltare în patru etape, după cum urmează:

  • Faza 1: Shopping Mall (35.000 m2 GLA);
  • Faza 2: Retail diy (9.000 m2 GLA), Aquapark pe o suprafață de 4 hectare (bazine interioare și exterioare, tobogane și servicii de welness cu o capacitate pentru o audiență de 700 de persoane în interior), Hotel (11.700 m2 și 150 de camere);
  • Faza 3: Office (4.000 m2 GLA);
  • Faza 4: Hotel (150 camere).

Fazele de dezvoltare de retail, office, divertisment și hotel, sunt corelate cu 3 faze de dezvoltare de rezidențial, cu o anvergură totală de 49.200 m2 și 582 de unități (studio, 2 camere, 3 camere). În dezvoltarea de rezidențial, este prevăzut și un Apart Hotel (11.500 m2 și 177 unități).

Proiectul de regenerare urbană amplasat pe platforma industrială Mociur-UCMR Reșița, a necesitat o serie de achiziții de teren anevoioase din punct de vedere juridic (2017 - 2020), ce s-au încheiat în 3 ani cu o achiziție totală de 36 de hectare.

Viziunea și conceptul proiectului au fost realizate împreună cu birouri de arhitectură recunoscute la nivel internațional – Arte Charpentier și Arhitect Sud, ce au integrat strategia de dezvoltare și mobilitate locală și regională. În toate elementele arhitecturale s-a avut în vedere păstrarea caracteristicilor locale, definitorii pentru Reșița (metal, cărămidă, spații verzi generoase).

Citeste si:
5 to go pregătește lansarea mai multor produse de snacking în retail
5 to go pregătește lansarea mai multor produse de snacking în retail

Fondat în 1976, Ceetrus este un dezvoltator imobiliar global, cu 295 de proiecte comerciale și mixte în 10 țări europene. În România, Ceetrus a luat ființă în ianuarie 2012 și administrează un portofoliu de 23 de centre comerciale la nivel național. În 2016, Ceetrus și-a lărgit sfera de activitate pe noi segmente de business prin proiectul mixt Cartier Coresi: cel rezidențial, prin dezvoltarea Coresi Avantgarden (în parteneriat cu Kasper Development) și office, prin Coresi Business Campus (în parteneriat cu Ascenta Management), unul dintre cele mai vibrante parcuri de afaceri din Brașov.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  FOTO Ceetrus dezvoltă în Reșita un amplu proiect de regenerare urbană, ce include investiții în retail, office și rezidențial