Lectură de 2 minute

29 Mar 2022 - Știri și Noutăți

Ce trebuie să faci când factura pentru utilități este mai mare decât te așteptai?

Advertorial

Abonează-te pe  

Creșterea bruscă a prețurilor la gaze naturale și electricitate a dat peste cap nu numai socotelile pe care și le-au făcut oamenii, ci și stilul de viață al acestora. De la o lună la alta urmărești cu sufletul la gură câți bani mai ai în portofel și cum mare parte din aceștia se duc pe facturile de utilități.

Pot exista chiar și surprize mai puțin plăcute pe care le poți descoperi atunci când primești facturile de utilități, observând că sumele pe care le ai de plătit sunt mai mari decât te așteptai. Ce îți rămâne de făcut în astfel de cazuri? Există vreo soluție la care poți apela pentru a ține pasul cu facturile pe care le ai de plătit? Sau poate factura pe care trebuie să o plătești ți-a fost calculată greșit? Iată câteva informații care te-ar putea ajuta să înțelegi cum stau lucrurile.

Cauze posibile ale unei facturi mari de energie electrică

În cazul în care factura pentru serviciile de energie electrică este mai mare decât te așteptai, este posibil să te confrunți cu una dintre următoare situații: fie factura se bazează pe un consum estimat, caz în care este indicat să contactezi departamentul de relații cu clienții pentru a solicita înregistrarea unui index corect transmis, fie factura se bazează pe un consum real, însă prețul de furnizare este mai ridicat sau obiceiurile de consum s-au schimbat fără să realizezi acest lucru.

Verifică indexul și vezi dacă factura este corect calculată

Uneori facturile sunt calculate greșit, iar sumele mari care trebuie plătite ar putea fi, de fapt...eronate. Așadar, primul lucru pe care îl ai de făcut este să verifici consumul înregistrat de index și să verifici dacă suma de plată vine dintr-o eroare de calcul sau dacă este într-adevăr vorba despre o creștere a consumului sau despre o creștere a prețului stabilit de furnizorul de electricitate.

În cazul în care este vorba despre o eroare de calcul, trebuie să contactezi serviciul cu clienții pe care îl oferă furnizorul tău de servicii și să faci o sesizare în acest sens. Însă în cazul în care este vorba, într-adevăr, despre o creștere a consumului sau despre o creștere a prețului pe care furnizorul de electricitate ți-l oferă, fie încerci o schimbare a obiceiurilor de consum, fie încercă să identifici oferte energie electrica avantajoase de la furnizorii care oferă prețuri mai bune.

Sursa foto: envato.com

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Ce trebuie să faci când factura pentru utilități este mai mare decât te așteptai?