Lectură de 3 minute

28 Jul 2023 - Știri și Noutăți

Ce legume și fructe românești găsim la Lidl: peste 400 de producători locali, în magazinele retailerului

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

În primele trei săptămâni din iulie 2023, pe rafturile Lidl România s-au aflat verdețuri și fructe de pădure exclusiv de la producători români, 99% cartofi și ceapă românești, peste 95% roșii românești și peste 91% pepeni românești. 

 

Sursa foto: Lidl

Lidl România continuă să sprijine economia românească prin susținerea dezvoltării producției locale de fructe și legume, realizate în condiții de siguranță alimentară, de către producători români. În ultimii ani, Lidl România a achiziționat o cantitate medie anuală de aproximativ 100.000 de tone de fructe și legume românești și a continuat extinderea parteneriatelor cu producătorii locali care aprovizionează Piața Lidl.

În perioada 1 iulie - 23 iulie 2023, pe rafturile magazinelor Lidl, retailerul a avut o prezență de 99% cartofi și ceapă românești, peste 98% leguminoase de proveniență locală, peste 95% roșii românești și peste 91% pepeni românești.

În plus, în 2022, Lidl a colaborat cu 450 de producători români înregistrând o creștere de 20% față de anul precedent. Ca parte a strategiei Lidl de business sustenabil, toți producătorii locali de fructe și legume sunt certificați Global G.A.P., iar de anul acesta Lidl România, în parteneriat cu USAMVB, a dezvoltat un ghid și o metodă de verificare pentru îmbunătățirea practicilor agricole.

Creșterea numărului de producători locali din Piața Lidl

Lidl România a investit în producția agricolă românească prin extinderea și dezvoltarea parteneriatelor cu producătorii autohtoni și prin creșterea achizițiilor de produse românești pentru aprovizionarea rafturilor din Piața Lidl.

În același an, retailerul a avut un total de 100.314 tone de fructe și legume românești pe rafturi. Și în 2023, Lidl a crescut achizițiile românești, așa că în plin sezon agricol, a înregistrat o prezență de aproape 100% la o gamă variată de fructe și legume românești: mai exact, în perioada 1-23 iulie 2023, în Piața Lidl, cartofii și ceapa românească au fost prezente în proporție de 99%, leguminoasele românești peste 98%, roșiile românești au fost prezente la raft într-un procent de peste 95%, cu soiuri diverse, de la roșii cherry, prunișoare sau roșiile țărănești.

Pepenii au fost, de asemenea, în proporție de peste 91% românești, iar verdețurile și fructele de pădure au provenit 100% de la producători locali.

Platforma #trecipeproaspăt

Românii pot afla de unde provin fructele și legumele din Lidl prin platforma #trecipeproaspăt. Pentru a informa clienții cu privire la proveniența produselor românești din Piața Lidl, Lidl România a lansat în urmă cu patru ani platforma #trecipeproaspăt. Prin intermediul acestei platforme, clienții pot accesa informații detaliate despre originea fructelor și legumelor expuse pe rafturile retailerului, inclusiv informații despre trasabilitatea acestora, certificările de calitate, precum și furnizorii locali de legume și fructe din întreaga țară și poveștile lor.

Citeste si:
Săptămâna filierelor de producători locali în Auchan: ce găsim la raft înainte de Paște
Săptămâna filierelor de producători locali în Auchan: ce găsim la raft înainte de Paște

Pentru a accesa aceste informații, clienții pot vizita surprize.lidl.ro/piatalidl pentru a afla detalii despre furnizorii Lidl sau surprize.lidl.ro/scan pentru a scana cu telefonul mobil codul QR disponibil pe lădițele de fructe și legume din Piața Lidl.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Ce legume și fructe românești găsim la Lidl: peste 400 de producători locali, în magazinele retailerului