Lectură de un minut

21 Jun 2023 - Știri și Noutăți

Câți bani a încasat ANAF într-o singură zi din vânzarea de bijuterii confiscate 

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

ANAF, prin Direcţia operativă de valorificare bunuri confiscate - Direcţia generală de executări silite cazuri speciale, a organizat o licitație publică pentru valorificarea unor metale prețioase și/sau pietre prețioase. Aproape 60.000 de euro au fost încasați într-o singură zi, prin valorificarea unor obiecte din metale și/sau pietre prețioase intrate în proprietatea privată a statului în materie civilă.

Sursa foto: unsplash

„Valorificarea s-a desfășurat cu respectarea prevederilor H.G. nr. 731/2007 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei Guvernului nr.14/2007 pentru reglementarea modului şi condiţiilor de valorificare a bunurilor intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului, republicată, cu modificările și completările ulterioare”, precizează ANAF.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a încasat în total 148 miliarde lei în primele cinci luni din acest an, cu 5,5 miliarde mai mult faţă de totalul declarat net, a precizat fostul şef al instituţiei, Lucian Heiuş, după ce ministrul Finanţelor la acea vreme, Adrian Câciu, a anunţat încasări mai mici cu 8,9 miliarde de lei la ANAF în aceeaşi perioadă.

"Îi atrag respectuos atenţia domnului ministru Adrian Câciu, că în declaraţia dumnealui s-a strecurat o eroare. Programul de încasări este net 156,9 miliarde lei, iar declaratul de care spune dânsul este declaratul brut 159,3 miliarde lei (din acesta se scad rambursările de TVA, pilonul 2 de pensii, fondul de tranziţie energetică, contribuţii de sănătate, etc, în total 16,7 miliarde lei) şi mai rămân net declarate 142,6 miliarde lei. ANAF a încasat 148 miliarde lei, cu 5,5 miliarde mai mult faţă de totalul declarat net", a scris pe Facebook Lucian Heiuş.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Câți bani a încasat ANAF într-o singură zi din vânzarea de bijuterii confiscate