Lectură de 2 minute

20 Mar 2023 - Știri și Noutăți

Cât de mult a evoluat piața de accesorii și componente GSM în ultimii ani? Mobiparts, cifră de afaceri de peste 30 de milioane de euro

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

GSMnet, distribuitor de accesorii și componente GSM din România, anunță rezultatele financiare obținute de companie în 2022. Astfel, compania Mobiparts, deținătorul brandului GSMnet raportează o cifră de afaceri de 31 de milioane de euro, în ușoară creștere față de anul precedent.

Sursa foto: Pixabay

Dacă în 2008, Mobiparts raporta o cifră de afaceri de 1,2 milioane de euro, în 2016 compania atinsese o cifră de afaceri de 5 milioane de euro. Business-ul a crescut constant, ca răspuns la cererea tot mai mare de piese de schimb sau accesorii pentru smartphone-uri, dar și pentru alte gadget-uri.

Evoluția business-ului a accelerat ulterior, astfel că, în 2022, Mobiparts raporta o cifră de afaceri de 31 de milioane de euro înregistrând o ușoară creștere față de anul precedent, în ciuda inflației și a contextului geopolitic din regiune.

Mai mult decât atât, la finalul anului 2022, echipa GSMnet număra 60 de angajați, fiind realizate investiții importante la nivel de echipă, dar și investiții în plan logistic, fiind sporit spațiul de depozitare cu până la 500 de metri pătrați.

În plus, compania a investit în montarea de panouri voltaice pe acoperișurile sediilor, ce vor genera energie verde și vor contribui la reducerea impactului asupra mediului.

În 2020, GSMnet a devenit distribuitor oficial pentru produsele OnePlus. Un an mai târziu, retailerul local devenea distribuitor oficial și pentru produsele din gama Huawei. În 2022 au fost încheiate trei astfel de parteneriate semnificative, cu vivo, Oppo și RealMe.

Totodată, GSMnet se află în discuții continue și cu alți mari producători de accesorii și componente GSM pentru a stabili noi parteneriate. GSMnet s-a concentrat în paralel și pe dezvoltarea unor branduri proprii.

Pentru 2023, retailerul estimează o creștere a business-ului și anunță investiții noi.

Citeste si:
iPhone urcă pe podium în China pentru prima dată în istorie. Cum a reușit gigantul tehnologic să devină lider în vânzări în patria telefoanelor mobile 
iPhone urcă pe podium în China pentru prima dată în istorie. Cum a reușit gigantul tehnologic să devină lider în vânzări în patria telefoanelor mobile 

Compania Mobiparts, cu sediul în Constanța, a intrat pe piața accesoriilor și componentelor GSM din România în urmă cu peste 15 ani prin platforma online, având o gama variată de produse. Magazinul se adresează atât persoanelor fizice, cât și revânzătorilor. Segmentul B2B este în prezent format dintr-o rețea de peste 5000 de companii la nivel local, dar și internațional, care generează circa 65% din cifra de afaceri a companiei. Pentru a-și consolida poziția pe piața locală, GSMnet a încheiat mai multe parteneriate cu branduri internaționale de top, între care Huawei, OnePlus, Oppo, RealMe sau vivo și are în vedere noi colaborări.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Cât de mult a evoluat piața de accesorii și componente GSM în ultimii ani? Mobiparts, cifră de afaceri de peste 30 de milioane de euro