Lectură de 2 minute

14 Apr 2022 - Știri și Noutăți

Castel Mimi și Liliac lansează colecția de vin Tandem, cu o investiție de 300.000 de euro

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Cramele Liliac și Castel Mimi lansează seria de vinuri Tandem, care unește experiența și tradiția a două vinării din România și Republica Moldova. Tandem reprezintă reuniunea dintre tradiția moldovenească și transilvăneană prin vinificație și îmbină tehnologii de ultimă generație. Parteneriatul dintre cele două crame presupune o investiție comună în lansarea noii colecții de vinuri, de 300.000 de euro.

Liliac și Castel Mimi doresc să acopere piața din România, unde se așteaptă la o creștere naturală de 50% pe an, cu 60.000 de sticle vândute în primul an de la lansare.

Povestea din spatele acestei colecții începe odată cu prietenia dintre managerii cramelor, foști colegi de facultate, care au decis să-și unească experiența și expertiza pentru a crea o colecție de vin premium care să simbolizeze prietenia și colaborarea. Colecția Tandem cuprinde trei sortimente unicat de vin, roșu, rosé și alb.

Tandem roșu este un cupaj complex de Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră din inima Moldovei, produs conform tradițiilor vinăriei Castel Mimi din soiurile Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră. Tandem roșu are în combinație prune uscate, smochine și brândușe, precum și cireșe sălbatice, mure și cicocolată neagră.

Tandemul rosé este produs 100% din struguri Merlot, cu originile în notoria regiune viticolă a Moldovei și care poartă semnătura Castel Mimi. Are arome de fragi și caise, iar gustativ se resimt note de grapefruit, rodii și zmeură.

Tandemul alb este un cupaj din soiuri internaționale (Sauvignon Blanc) și autohtone (Fetească Regală), produs în inima Transilvaniei de crama Liliac. Vinul prezintă note de soc și citrice. Noua colecție va putea fi găsită pe rafturile retailerilor mari, prezenți pe piața din România, însă, Castel Mimi și Liliac au în vedere și exportul pentru anii următori.

Castel Mimi a fost una din cele mai mari fabrici de vin din URSS, cu 1.600 de angajați, iar pentru a exporta vinul către Uniunea Sovietică a fost construită o cale ferată de către 600 de persoane, timp de patru ani.

În prezent, Castel Mimi are circa 250 de angajați. Compania produce patru colecţii de vinuri, colecţia Reserve (Cabernet Sauvignon 2012 sec roşu şi Merlot 2012 sec roşu), colecţia Clasică (Pinot Gris sec alb, Fetească Albă sec alb, Sauvignon Blanc sec alb, Chardonnay sec alb, Roşu de Bulboaca, Merlot sec roşu şi Cabernet Sauvignon roşu sec), colecţia Select (Traminer sec alb şi Muscat sec alb) și colecţia Icewine.

Citeste si:
Adriana Mitu, Crama Liliac: Femeile sunt înzestrate cu intuiție, orice provocare poate fi transformată într-un avantaj
Adriana Mitu, Crama Liliac: Femeile sunt înzestrate cu intuiție, orice provocare poate fi transformată într-un avantaj

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Castel Mimi și Liliac lansează colecția de vin Tandem, cu o investiție de 300.000 de euro