Lectură de 2 minute

14 Oct 2022 - Știri și Noutăți

Casa Unirea a făcut prima livrare la Carrefour. Ce produse a primit retailerul

Viorela Pitulice

Abonează-te pe  

Casa de Comerț Agroalimentar Unirea a livrat, vineri, primele produse de la fermierii români către Carrefour, de la cartofi albi, dovleac plăcintar, până la varză.

Sursa foto: MADR

La aproape o săptămână de la momentul anunțului făcut de ministrul Agriculturii, Petre Daea, cu privire la încheierea primelor contracte între Casa de Comerț Agroalimentar Unirea și două rețele de retail, au și fost livrate primele cantități de legume.

Vineri, a ajuns la Carrefour o cantitate de 12 tone de legume, achiziționate de Casa Unirea de la micii fermieri români. Este vorba de 5 tone de cartofi albi, 3 tone de dovleac plăcintar, 3 tone de varză albă și o tonă de varză roșie, ”produse livrate în modul cerut de piață”, după cum a declarat ministrul Agriculturii pentru Retail.ro.

În perioada următoare, programul va fi extins și către alte rețele de retail și la nivel de întreaga țară, a mai precizat oficialul de la Ministerul Agriculturii.

Ministrul Agriculturii a declarat la târgul de produse de agroalimentare desfășurat weekendul trecut în curtea ministerrului că rețelele de retail Carrefour și Metro sunt interesate să lucreze cu Casa de Comerț Agroalimentar Unirea și să preia marfă de la fermierii români.

Primul contract semnat de Casa Unirea chiar la târg a vizat achiziția unei cantități de 100 de tone de dovleac dulce pentru procesare.

Fermierii trebuie să sorteze produsele, să le pună în lădițele pe care le primesc de la Casa Unirea și să le aducă la supermarket, unde recepția este realizată de delegatul Casei, care face și plata pentru marfa livrată, a mai afirmat Daea.

Casa Română de Comerţ Agroalimentar – Unirea SA este o companie naţională, înfiinţată în baza Hotărârii de Guvern nr.933/2018, „cu scopul de a realiza un mecanism comercial funcţional care să conducă la valorificarea superioară a resurselor şi producţiei agricole naţionale putând desfăşura complementar şi activităţi conexe în vederea îndeplinirii obiectului principal de activitate”.

Citeste si:
Peste 50 de cooperative și producători agricoli livrează produse românești prin Casa de Comerț Agroalimentar Unirea
Peste 50 de cooperative și producători agricoli livrează produse românești prin Casa de Comerț Agroalimentar Unirea

Obiectivul ei era, în principal, organizarea şi desfăşurarea comerţului cu ridicata şi cu amănuntul, în depozite şi magazine specializate, pieţe şi târguri, cu mărfuri agricole: cereale, legume-fructe, carne, lactate, ouă şi altele asemenea, precum şi operaţiuni de import-export cu această categorie de mărfuri.

După ce a lucrat numai pe pierdere, proiectul de suflet al ministrului Petre Daea a fost oprit de fostul șef de la Agricultură, Adrian Oros, și readus mai apoi în prim-plan de Adrian Chesnoiu.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Casa Unirea a făcut prima livrare la Carrefour. Ce produse a primit retailerul