Lectură de 2 minute

31 Mai 2021 - Știri și Noutăți

Casa de modă italiană Valentino renunță la linia vestimentară secundară și nu va mai folosi blănuri naturale

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Grupul italian de lux Valentino a anunțat o serie de modificări în cadrul companiei. Printre acestea se numără închiderea liniei sale vestimentare secundare Valentino Polar si ulterior eliminarea treptată a RED Valentino. De asemenea, casa de modă se angajează în renunțarea completă la blănurile naturale în viitoarele colecții, notează Harpers Bazaar.

Conform unui comunicat de presă lansat de companie, Valentino optează asfel pentru o direcție mai prietenoasă cu mediul, aceasta fiind de altfel și motivul din spatele deciziei. Acesta este încă un semnal că industria modei renunță la materiale nepractice în favoarea unora mai etice.

Fără blană în colecțiile Valentino, până la finalul lui 2021

Directorul executiv, Jacopo Venturini, a declarat: „Poziționarea noastră în crearea de ținute fără blană este perfect în concordanță cu valorile companiei noastre. Mergem cu toată viteza în cercetarea materialelor alternative, acordând o mai mare atenție mediului pentru colecțiile viitoare."

Anunțul vine în completarea mai multor decizii ale altor branduri de lux care au renunțat la folosirea blănurilor, ca răspuns la sensibilitatea clienților în ceea ce privește grija față de mediu sau față de drepturile animalelor. Printre acestea se numără Alexander McQueen, Balenciaga, Michael Kors, Gucci Prada, Versace și Chanel, multe dintre acestea renunțând deja la acest material în colecțiile lor.

În plus, pe lângă închiderea Valentino Polar până la finalul anului 2021, se va renunța de asemenea la Red Valentino, cel mai nou brand, într-un efort de axare pe brandul principal. Colecția toamnă-iarnă 2021-2022 va fi ultima care va include blănuri naturale.

Retailerii renunță la hainele din blană

Mișcarea din modă de a se renunța la hainele din blană nu se limitează doar la brandurile fashion, care vor să adopte o politică ce elimină cruzimea împotriva animalelor.

Deja mai mulți retaileri au ales să nu mai vândă ținute care includ blana. De altfel, se estimează ca asta va încuraja tot mai mulți retaileri să urmeze exemplul, mai cu seamă că cererea din partea clienților este în scădere, scrie The Beet.

Citeste si:
Auchan atacă creșterea prețurilor cu un nou tip de magazin: retailerul a inaugurat hipermarketul ATAC Hiper Discount
Auchan atacă creșterea prețurilor cu un nou tip de magazin: retailerul a inaugurat hipermarketul ATAC Hiper Discount
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Casa de modă italiană Valentino renunță la linia vestimentară secundară și nu va mai folosi blănuri naturale