Lectură de 2 minute

15 Jun 2022 - Știri și Noutăți

Carrefourși Fundația FARA lansează proiectul Academia Carrefour

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Carrefour România și Fundația FARA lansează proiectul „Academia Carrefour. Sănătate, Educație și Terapie (SET) pentru copii și tineri cu dizabilități”. Cei doi parteneri amenajează grădini terapeutice și organizează, împreună cu specialiști în nutriție, psihologi și pediatri, activități pentru ca hrana sănătoasă să fie parte din cotidian și oferă sprijin alimentar de bază familiilor care au în grijă cel puțin o persoană cu dizabilități din comuna Cacica, județul Suceava.

Sprijinul financiar oferit de retailer, precum și activitățile derulate împreună cu voluntarii Carrefour România susțin 158 de persoane, printre care tineri cu dizabilități, rezidenți în Casa Elisabeta, Cacica, familii care au în grijă cel puțin o persoană cu dizabilități din Cacica și copii cu dizabilități care primesc servicii specializate în Centrul de zi, Terapie și Recuperare Emanuel din Suceava.

Cu ocazia lansării proiectului, o echipă de 14 voluntari Carrefour România participă, împreună cu cei opt tineri rezidenți și angajați FARA, la Casa Elisabeta din comuna Cacica, la amenajarea unei grădini suspendate.

O echipă formată din pediatru nutriționist, psiholog terapeutic, specialist în activități ocupaționale, împreună cu angajații Fundației FARA asigură evaluarea inițială a tinerilor, monitorizarea progresului și pregătesc activitățile pentru educație, nutriție și dobândirea cunoștințelor cu privire la hrană sănătoasă și autovalorizare prin ateliere culinare.

Împreună, cei doi parteneri amenajează grădini terapeutice prin plantarea și cultivarea de legume, flori perene și aromatice, amenajarea unor locuri de tihnă și studiul plantelor, circuite senzoriale în aer liber, iar copiii și tinerii vor participa la ateliere de gătit, culegerea plantelor medicinale și pregătirea acestora pentru a fi folosite în cadrul terapiilor naturiste.

În plus, este asigurat pentru o perioadă de șase luni un pachet alimentar de bază pentru 12 familii din comuna Cacica, care au în grijă cel puțin o persoană cu dizabilități.

Carrefour este al treilea cel mai mare retailer alimentar din România, după cifra de afaceri, primele locuri în clasament fiind ocupate de Lidl și Kaufland. Compania a trecut de pragul de 9 miliarde de lei, în 2020, când a angajat 313 persoane, potrivit unei analize realizate de Retail.ro. La finalul anului 2020, francezii aveau la nivel local 10.523 de salariați și un profit de 235,5 milioane de lei.

Fundația FARA, fondată acum 30 de ani, are misiunea de a transforma viața celor mai vulnerabili și defavorizați copii, tineri și familii care trăiesc în comunități sărace din România.

Citeste si:
Primele declarații ale reprezentanților Carrefour în urma protestelor. Ce le oferă retailerul angajaților 
Primele declarații ale reprezentanților Carrefour în urma protestelor. Ce le oferă retailerul angajaților 

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Carrefourși Fundația FARA lansează proiectul Academia Carrefour