Lectură de 2 minute

01 Feb 2022 - Știri și Noutăți

Carrefour și Crucea Roșie colectează donații de haine în magazinul Orhideea din București

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Carrefour România și Crucea Roșie Română - Filiala Sector 6 București colectează haine în vederea reutilizării, în magazinul Carrefour Orhideea din București. Clienții pot dona îmbrăcăminte ce va ajunge la grupuri vulnerabile, cu ajutorul voluntarilor Crucii Roșii, care se ocupă de sortare, igienizare și distribuție.

Hainele donate trebuie să fie într-o stare cât mai bună, să fie curate și îngrijite. Se colectează articole vestimentare pentru toate categoriile de vârstă și pentru orice sezon sau funcționalitate, cu excepția produselor de lenjerie intimă, accesoriilor, jucăriilor și a încălțămintei.

Hainele bune se vând în magazinul Bine Boutique

Odată donate, articolele vestimentare trec printr-un proces de sortare și de igienizare. Cele considerate inutilizabile vor merge pe fluxul de reciclare pentru deșeuri textile, în timp ce restul vor fi igienizate, putând avea două destinații: cea mai mare parte sunt triate pe grupe de vârstă și pe mărimi, pentru beneficiarii din grupuri vulnerabile (cazuri sociale, victimele unor dezastre naturale), iar altele vor ajunge în magazinul caritabil Bine Boutique unde vor reintra într-un circuit de valorificare în scop social.

„Încă din primele trei zile, au fost colectate peste două tone de haine”, a declarat Alina Gamauf, HR, corporate affairs & CSR director Carrefour România.

Retail jobs

„Cu toții avem prin dulapuri destule haine pe care, din diverse motive, nu le mai purtăm. Fie au rămas mici, fie constatăm că nu ne mai vin bine, însă important este să le triem periodic și să le dăm o nouă viață donându-le celor aflați în nevoie. Nu e vorba doar despre gestul de solidaritate și ajutor pentru cei vulnerabili, ci și o dovadă de responsabilitate față de protejarea mediului, prin evitarea risipei de resurse consumate la producția hainelor”, a declarat Ana Derumeaux, directoarea Crucii Roșii Române, Filiala Sector 6 București.

Donații prin Banca de Alimente

Carrefour și Crucea Roșie Română au desfășurat împreună programul Banca de Alimente, iar anul trecut au fost colectate peste 14.100 de kilograme de alimente, care au ajuns la peste 2.100 de persoane aflate în nevoie.

Odată cu lansarea platformei Act for Good ca parte din aplicația Carrefour, Crucea Roșie Română a fost o organizație susținută de către clienți, care au donat peste 407.000 de puncte pentru cauze precum Banca de Alimente sau solidaritate alimentară pentru comunitățile grav afectate de pandemie. În total, în decursul anului 2021, peste 12.000 de produse de primă necesitate au fost donate prin Act For Good.

Carrefour România are peste 360 de magazine din țară.

Citeste si:
Peste 85.000 de PET-uri colectate în cadrul campaniei inițiate de Coca-Cola HBC România, Auchan și GreenPoint Management
Peste 85.000 de PET-uri colectate în cadrul campaniei inițiate de Coca-Cola HBC România, Auchan și GreenPoint Management

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Carrefour și Crucea Roșie colectează donații de haine în magazinul Orhideea din București