Lectură de un minut

14 Sep 2015 - Știri și Noutăți

Carrefour doneaza 5.000 de pachete cu rechizite pentru copiii care au inceput azi gradinita

Abonează-te pe  

Carrefour si OvidiuRo vor dona 5.000 de pachete cu rechizite pentru copiii care au inceput astazi gradinita in cele 43 de localitati rurale in care se desfasoara programul Fiecare Copil in Gradinita (FCG), anunta compania.

Peste 200 de grupe de gradinta vor fi dotate cu rechizitele de baza necesare pentru anul scolar 2015-2016, iar de ele vor beneficia atat cei 2.400 de copii foarte saraci din programul FCG, cat si colegii lor.

Actiunea, impreuna cu cea de strangere de fonduri la casele de marcat, desfasurata in perioada 1 septembrie - 4 octombrie in hypermarket-urile Carrefour din intreaga tara, face parte din campania de sustinere a accesului copiilor defavorizati la gradinita, implementata de Carrefour Romania in aceasta toamna pentru beneficiarii programului Fiecare Copil in Gradinita.

Totodata, din 15 septembrie, OvidiuRo da startul la donatiile prin SMS: sustinatorii educatiei si ai accesului la gradinita pot dona 2 Euro/luna, trimitand GRADI prin sms, la 8844. Donatia este recurenta, astfel incat fiecare dintre noi poate ajuta in fiecare luna, un copil sarac sa aiba acces la educatie.

Fiecare Copil in Gradinita este programul educational care aduce copiii saraci la gradinita - primul pas esential catre scoala si catre un viitor mai bun prin educatie. In cadrul programului, OvidiuRo ofera familiilor sarace un stimulent financiar conditionat de prezenta, in valoare de 50 ron/luna si asigura, totodata, toate componentele necesare facilitarii accesului la educatie in cadrul programului - de la materiale necesare, la traininguri sau la dezvoltarea componentei de sanatate si de nutritie pentru comunitatile parte din program.

Actiunile sustinute de Carrefour fac parte din campania de constientizare cu privire la importanta educatiei prescolare - Fara educatie, visurile dispar - desfasurata in acesta toamna de OvidiuRo si partenerii sai si are ca beneficiari copiii saraci din programul Fiecare Copil in Gradinita . Aflati mai multe despre cum functioneaza programul si care este impactul sau, dupa 5 ani de implementare, urmarind o ilustratie animata AICI.

Citeste si:
Carrefour ar urma să intre într-un proces amplu de restructurare: 1.000 de locuri de muncă, în pericol
Carrefour ar urma să intre într-un proces amplu de restructurare: 1.000 de locuri de muncă, în pericol
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Carrefour doneaza 5.000 de pachete cu rechizite pentru copiii care au inceput azi gradinita