Lectură de un minut

06 Apr 2015 - Știri și Noutăți

Carrefour lanseaza doua noi statii SIGUREC, sistemul inteligent de preluare a deseurilor!

Abonează-te pe  

Green Group si Grupul Carrefour au inaugurat in parcarile Carrefour Colentina si Berceni cate o statie SIGUREC, sistemul inteligent de preluare a deseurilor direct de la consumatori, pe baza de recompensa, anunta retailerul.

SIGUREC este cea mai moderna solutie de colectare selectiva care exista la ora actuala in Romania, avand integrat un sistem automatizat de preluare a deseurilor si un software inteligent ce inregistreaza fiecare deseu introdus. Oamenii pot aduce la SIGUREC peste 10 tipuri de materiale reciclabile, avand garantia ca toate ajung direct in fabricile de reciclare din Romania.

Aparatele SIGUREC ofera recompense pentru deseurile aduse, eliberand vouchere de reduceri la cumparaturi, valabile in hipermarketurile Carrefour. Reducerile sunt calculate plecand de la urmatoarele valori de referinta: 5 bani/un PET, 3 bani/doza de aluminiu, 1 ban/un borcan sau ambalaj de sticla, 15 bani/kilogram de hartie sau carton. Pentru DEEE-uri, valoarea pe kilogram variaza in functie de tipul aparatului predat, intre 60 de bani/kilogram si 10 lei/kilogram.

Totodata, statiile de colectare SIGUREC ofera utilizatorilor posibilitatea de a sustine activ o serie de cauze sociale. Astfel, cei care aduc deseuri la SIGUREC, pot alege sa transfere valoarea bonului valoric primit catre organizatia HOSPICE Casa Sperantei, cea mai importanta organizatie din Romania care ofera servicii specializate de ingrijire pentru persoanele care sufera de boli in stadii terminale sau limitatoare de viata.

Prima statie de acest tip a fost inaugurata la Buzau in 2013. In acest moment, sistemul SIGUREC mai este prezent in Bucuresti (in parcarile Carrefour Baneasa, Militari si Vitantis), Brasov, Sibiu, Oradea, Drobeta Turnu Severin, Iasi, Suceava, Focsani, Braila, Pitesti si Ploiesti. In 2015 se va continua implementarea sistemului SIGUREC si in celelate orase in care Carrefour este prezent cu hipermarketuri.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Carrefour lanseaza doua noi statii SIGUREC, sistemul inteligent de preluare a deseurilor!