Lectură de 2 minute

24 Mar 2023 - Știri și Noutăți

Carrefour l-a reales pe Alexandre Bompard ca CEO pentru încă trei ani 

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Carrefour a prelungit cu încă trei ani contractul directorului său general Alexandre Bompard. Când noul contract va expira, în 2026, Bompard va fi ținut frâiele acestei companii timp de nouă ani.

Sursa foto: Shutterstock

Alexandre Bompard, care conduce grupul Carrefour de la jumătatea anului 2017, reînnoiește încrederea acționarilor grupului într-un moment de mare incertitudine pentru comerțul mondial, potrivit DARetail.

El va trebui acum să se confrunte cu noul plan strategic prezentat în noiembrie anul trecut. Acest plan, care stabilește principalele orientări ale retailerului pentru 2026, se concentrează foarte mult pe consolidarea ofertei sale de reduceri.

Așadar, cu el la cârmă, Carrefour s-a repoziționat ca primul retailer alimentar din Europa și al doilea din lume, cu o activitate concentrată în trei mari zone geografice. Franța, țara sa de origine, unde generează 46% din vânzări, restul Europei, care include Belgia, Spania, Italia, Polonia, România, care contribuie cu 28% din afacerile grupului, și America Latină, cu Brazilia și Argentina care contribuie cu restul de 26%.

De asemenea, cifra de afaceri a companiei crescut cu 16%, până la 90.800 de milioane de euro, iar profitul net a urcat la 1.350 de milioane de euro, cu 26% mai bun decât în anul precedent.

Schimbări în Consiliul de Administrație

Consiliul de Administrație a făcut schimbări și în diverse comitete:

  • Mathilde Lemoine va înceta să mai fie administrator independent la adunarea generală din 2023 și își va încheia mandatul la adunarea generală din 2024, ea părăsește comitetul de audit și comitetul de remunerare, al cărui președinte era.
  • Marie-Laure Sauty de Chalon, administrator independent, a cărei reînnoire a mandatului va fi propusă în cadrul Adunării generale din 26 mai 2023, părăsește Comitetul de RSI și se alătură Comitetului de audit.
  • Stéphane Courbit, administrator independent, este numit președinte al Comitetului de remunerare.
  • Stéphane Israël, președinte al Comitetului de audit și administrator independent principal, devine membru al Comitetului de remunerare și al Comitetului de strategie.
  • Arthur Sadoun, administrator independent, este numit în Comitetul de guvernanță.

Comitetul de strategie este prezidat de Alexandre Bompard, însoțit de vicepreședintele Abilio Diniz. Membrii comitetului sunt Philippe Houzé, Stéphane Courbit (director independent) și Stéphane Israël (director independent).

Citeste si:
Cei mai activi retaileri de la începutul lui 2024: câte magazine au fost deschise în primul trimestru al anului 
Cei mai activi retaileri de la începutul lui 2024: câte magazine au fost deschise în primul trimestru al anului 

Carrefour România oferă clienților săi posibilitatea de a face cumpărături în siguranță: direct în cele peste 400 de magazine din țară, unde, cu aplicația Carrefour și casele de marcat Self Service, sesiunea de shopping devine rapidă și ușoară sau prin serviciile de online shopping cu livrare acasă sau Click & Collect: www.carrefour.ro și platformele BRINGO și Glovo, disponibile gratuit în Google Play și App Store.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Carrefour l-a reales pe Alexandre Bompard ca CEO pentru încă trei ani