Lectură de un minut

11 Aug 2023 - Știri și Noutăți

Carrefour face livrări cu ajutorul roboților autonomi. Natacha, Nono și Loulou pot transporta până la 25 de kilograme de produse alimentare

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Carrefour extinde livrările cu ajutorul roboților autonomi. După succesul proiectului pilot cu roboți de livrare în zona Corporate Village din Zaventem, lângă Bruxelles (Belgia), retailerul dorește să extindă această inovație și în alte orașe, începând cu Knokke ( în vestul Belgiei) în această vară.

Sursa foto: Shutterstock

Roboții Natacha, Nono și Loulou sunt vedetele magazinului pop-up dedicat livrărilor autonome din luna august, notează inforetail.com.

Obiectivul Carrefour Belgia este de a aduce roboții săi în orașele în care platformele de livrare nu sunt suficient acoperite de șoferi de livrare și de a se concentra pe ultimul kilometru. În acest sens, această tehnologie este completarea ideală.

Ecosistemul de comerț electronic al Carrefour este format din patru servicii de livrare complementare:

  • Carrefour Drive, un sistem click & collect pentru colectarea în magazin;
  • Carrefour Delivery, livrarea tradițională la domiciliu;
  • Carrefour Fast Delivery, livrarea în aceeași zi în mai puțin de două ore;
  • comerțul rapid prin intermediul unor parteneri precum Deliveroo, Just Eat Takeaway și Uber Eats.

Pentru a utiliza acest serviciu, lansat împreună cu Delivers.ai, clientul va trebui să acceseze aplicația Deliveroo, să selecteze "Carrefour Experience" și să aleagă din peste 500 de produse. După ce comanda lor a fost validată, este nevoie de cinci minute pentru ca unul dintre roboți să se încarce și să înceapă călătoria. Roboții, care se deplasează pe o distanță de aproximativ șase kilometri, au o autonomie de patru ore și pot transporta până la 25 de kilograme de produse alimentare.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Carrefour face livrări cu ajutorul roboților autonomi. Natacha, Nono și Loulou pot transporta până la 25 de kilograme de produse alimentare