Lectură de 2 minute

13 Sep 2021 - Știri și Noutăți

Carrefour extinde în țară programul prin care poți cumpăra fructe și legume cu PET-ul dus la reciclare

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Carrefour începe a treia ediție a campaniei Plata cu Pet, în 20 de hipermarketuri din țară, prin care clienții pot să cumpere fructe și legume de la producători locali la prețul de 1 PET bucata. Astfel, pentru fiecare recipient de apă de la Dorna, produs din plastic 100% reciclat și 100% reciclabil, primesc o cantitate dublă de fructe și legume. Campania este derulată în parteneriat cu Coca-Cola HBC România.

Astfel, PET-ul devine monedă de schimb, iar clienții contribuie la reducerea amprentei asupra mediului, susțin fermierii locali și cumpără alimente sănătoase.

Inițiativa se află la a treia ediție și se derulează începând cu 13 septembrie în parteneriat cu Coca-Cola HBC România și cu sprijinul Green Point Management, Financiar Recycling, Green PC Ambalaje și Recycle International. Clienții Carrefour din Târgoviște pot participa la Plata cu PET în perioada 13-19 septembrie și vor putea duce PET-urile la stația de colectare din hipermarketul Carrefour, aflat pe stada Regele Ferdinand, numărul 6.

347.000 de pet-uri colectate în primele ediiții

Plata cu petul a fost lansată de Carrefour România în opt hipermarketuri din țară în anul 2019, ca parte din programul de economie circulară Punem Preț pe Plastic. Astfel, în primele două ediții s-au colectat peste 347.000 de pet-uri și s-au dat la schimb peste 92 de tone de fructe și legume românești în 14 hipermarketuri.

Inițiativa se derulează în 20 de hipermarketuri din țară (Baia Mare, Bârlad, Brașov - Calea București, București Orhideea și Vulcan, Buzău, Cluj, Constanța, Drobeta-Turnu Severin, Galați, Iași Era, Oradea Era, Piatra Neamț, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Suceava, Târgoviște, Timișoara) în perioada 13 septembrie – 12 decembrie, datele exacte de prezență în fiecare oraș fiind disponibile pe site-ul oficial al retailerului.

Totodată, participanții din fiecare oraș se pot înscrie la o tombolă cu premii constând în produse realizate de întreprinderi sociale care angajează persoane cu dizabilități și dificultăți sociale.

Carrefour are 360 de magazine în țară și oferă servicii de online shopping cu livrare acasă sau Click & Collect: www.carrefour.ro și platforma Bringo.

Citeste si:
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Carrefour extinde în țară programul prin care poți cumpăra fructe și legume cu PET-ul dus la reciclare