Lectură de 4 minute

24 Oct 2022 - Știri și Noutăți

Carrefour demarează un nou program educațional în 7 școli din 5 orașe

Viorela Pitulice

Abonează-te pe  

Carrefour desfășoară, alături de Asociația InspirAction, programul educațional “Gust pentru sănătate. Ora de obiceiuri sănătoase și mese delicioase”, în 7 școli din 5 orașe din țară.

 

 

Sursa foto: Carrefour

Proiectul „Gust pentru Sănătate. Ora de obiceiuri sănătoase și mese delicioase” este implementat, din luna octombrie, în școli din cinci orașe din țară: Alba-Iulia (Liceul cu Program Sportiv Alba-Iulia), București (Școala Gimnazială George Bacovia), Botoșani (Școala Gimnazială Elena Rareș), Craiova (Școala Gimnazială Sf. Dumitru) și Focșani (Școala Gimnazială Nicolae Iorga, Școala Gimnazială Alexandru Vlahuță și Școala Gimnazială Oana Diana Renea).

Programul educațional este susținut de către Inspectoratele Școlare Județene Alba-Iulia, București, Dolj și Vrancea, iar școlile au fost alese în urma procesului de selecție inițiat în luna septembrie, pe baza unor criterii de selecție cantitative.

Printre acestea se află numărul de copii înscriși, important pentru maximizarea rezultatelor programului, așezarea geografică sau existența unui spațiu potrivit pentru organizarea de activități practice de grădinărit, dar și pe baza unor criterii de selecție calitative, cum sunt motivația cadrelor didactice și dorința acestora de implicare activă sau motivația elevilor și dorința argumentată a acestora de a face parte din proiect.

Pentru înscrierea în proiect, au trimis aplicații 32 de școli și 640 de elevi au participat la chestionarele de motivație.

România se confruntă cu o rată ridicată de supraponderalitate și cu lipsa unei rutine sănătoase, din care sa facă parte și activitățile sportive: 34,6% din populație este afectată de suprapondere (OMS, 2022), doar 8% dintre români mănâncă sănătos și numai 11% fac sport, conform (INS, 2021).

Derularea proiectului, în două etape

În prima sa etapă, proiectul pune bazele teoretice ale alimentației sănătoase, deoarece este important ca fiecare participant să înțeleagă, încă de la început, principii alimentare de bază, cum pot fi diversificate alimentele consumate, ce să consume în funcție de activitățile pe care le desfășoară, legătura dintre alimentație și emoții, rolul somnului și al sportului în viața de zi cu zi.

Ulterior, în cea de-a doua etapă a proiectului, participanții se vor bucura și de o componentă practică, care constă în sesiuni de mindfulness, aerobic și sădirea unei grădini.

Citeste si:
Carrefour România are un nou CEO. Cine îl înlocuiește pe Julien Munch
Carrefour România are un nou CEO. Cine îl înlocuiește pe Julien Munch

Sesiunile proiectului „Gust pentru Sănătate. Ora de obiceiuri sănătoase și mese delicioase” se vor desfășoară în perioada octombrie 2022 - iunie 2023, beneficiari fiind 220 de elevi și 600 de părinți și bunici.

Părinții vor participa la o serie de webinarii cu specialiști, care le vor prezenta diferite obiceiuri alimentare care să contribuie atât la dezvoltarea sănătoasă a copiilor, cât și a lor.

„Ne bucurăm că atât elevii și cadrele didactice, cât și familiile tinerei generații privesc cu receptivitate proiectul demarat alături de partenerii noștri din Asociația InspirAction, ceea ce arată un interes crescut față de nevoia unei educații alimentare sănătoase în școli”, a declarat Alina Gamauf, Membru în Comitetul Executiv, Carrefour România.

„Toate școlile întâlnite de noi în procesul de selecție ne-au impresionat prin dorința foarte mare de a fi parte din acest proiect. Așa se face că în cea mai mare parte cheia în selecție a fost la elevi, care de asemenea s-au arătat foarte dornici să participe la proiectul nostru”, a adăugat Simona Paraschiv, Președinte Asociația InspirAction.

Carrefour România susține comunitățile în care activează prin programe și inițiative naționale pe termen lung, cu impact pozitiv în societate: Cooperativa Agricolă Vărăști, Deschidem Vinul Românesc și Creștem România BIO. Totodată, grupul a lansat programul Act For Good.

Asociația InspirAction este o organizație formată din oameni care contribuie la educația adolescenților din România, care desfășoară programe prin care dezvoltă competențe necesare pentru o viață sănătoasă (mental, emoțional și fizic). În același timp, lucrează și cu părinți și profesorii lor pentru maximizarea rezultatelor dorite.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Carrefour demarează un nou program educațional în 7 școli din 5 orașe