Lectură de un minut

25 Mar 2021 - Știri și Noutăți

Tranzacție: Carrefour cumpără al treilea cel mai mare retailer alimentar din Brazilia

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Carrefour a anunțat că va achiziționa Grupo Big, al treilea cel mai mare retailer alimentar din Brazilia. Decizia vine după ce grupul francez a reușit să ajungă la un acord cu firma de investiții Advent International și Walmart, care deținea compania.

Tranzacția a evaluat Grupo Big la valoarea de aproximativ 1,1 miliarde de euro. Plata se va face 70% cu bani cash, pentru ca restul de 30% să fie plătit prin acțiuni, notează Retail Detail. Astfel, această achiziție este una dintre cele mai importante de când Alexandre Bompard conduce retailerul francez, respectiv din 2017, de când ocupă poziția de CEO.

Prin această achiziție Carrefour își va întări prezența pe piața din Brazilia, compania văzând un potențial crescut pentru dezvoltare în rețeaua sud-americană. Tototdată, clienții vor avea opțiuni mai variate de produse și servicii la prețuri mai competitive.

Grupo Big este al treilea cel mai mare comerciant de produse alimentare din Brazilia, unde este prezent din 1995. Retailerul din America Latină operează cu 387 de magazine în diverse formate, de la supermarketuri, la locații de tip discount sau hipermarketuri și magazine de cartier.

Grupul se impune în părțile sudice și nord-estice ale țării, în timp ce Carrefour are o prezență mai notabilă în zona de sud-est.

Carrefour operează în Brazilia din 1975, unde are în prezent 489 de unități. Retailerul plănuiește să rebranduiască o parte dintre magazinele Group Big cu marca sa, dar subsidiara Sam's Club, sistem de magazine cash&carry, va continua să funcționeze independent în baza unui acord de licență cu Walmart, compania care o deține.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Tranzacție: Carrefour cumpără al treilea cel mai mare retailer alimentar din Brazilia