Lectură de un minut

25 Mar 2021 - Știri și Noutăți

Tranzacție: Carrefour cumpără al treilea cel mai mare retailer alimentar din Brazilia

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Carrefour a anunÈ›at că va achiziÈ›iona Grupo Big, al treilea cel mai mare retailer alimentar din Brazilia. Decizia vine după ce grupul francez a reuÈ™it să ajungă la un acord cu firma de investiÈ›ii Advent International È™i Walmart, care deÈ›inea compania.

TranzacÈ›ia a evaluat Grupo Big la valoarea de aproximativ 1,1 miliarde de euro. Plata se va face 70% cu bani cash, pentru ca restul de 30% să fie plătit prin acÈ›iuni, notează Retail Detail. Astfel, această achiziÈ›ie este una dintre cele mai importante de când Alexandre Bompard conduce retailerul francez, respectiv din 2017, de când ocupă poziÈ›ia de CEO.

Prin această achiziÈ›ie Carrefour îÈ™i va întări prezenÈ›a pe piaÈ›a din Brazilia, compania văzând un potenÈ›ial crescut pentru dezvoltare în reÈ›eaua sud-americană. Tototdată, clienÈ›ii vor avea opÈ›iuni mai variate de produse È™i servicii la preÈ›uri mai competitive.

Grupo Big este al treilea cel mai mare comerciant de produse alimentare din Brazilia, unde este prezent din 1995. Retailerul din America Latină operează cu 387 de magazine în diverse formate, de la supermarketuri, la locaÈ›ii de tip discount sau hipermarketuri È™i magazine de cartier.

Grupul se impune în părÈ›ile sudice È™i nord-estice ale țării, în timp ce Carrefour are o prezență mai notabilă în zona de sud-est.

Carrefour operează în Brazilia din 1975, unde are în prezent 489 de unități. Retailerul plănuieÈ™te să rebranduiască o parte dintre magazinele Group Big cu marca sa, dar subsidiara Sam's Club, sistem de magazine cash&carry, va continua să funcÈ›ioneze independent în baza unui acord de licență cu Walmart, compania care o deÈ›ine.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  TranzacÈ›ie: Carrefour cumpără al treilea cel mai mare retailer alimentar din Brazilia