Lectură de un minut

05 Jun 2023 - Știri și Noutăți

Carrefour ar urma să intre într-un proces amplu de restructurare: 1.000 de locuri de muncă, în pericol

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Carrefour ar urma să intre într-un proces amplu de restructurare. Potrivit zvonurilor apărute în piață, unul din opt locuri de muncă din sediul central din Franța este în pericol. Retailerul nu a confirmat încă informațiile distribuite în social media. 

Sursa foto: Carrefour

Circa 1.000 de poziții din sediul central din Franța se află în vizorul restructurării, scrie RetailDetail.eu.

Totuși, acestea nu ar fi concedieri forțate, ci așa-numitele „plecări neobligatorii”. Retailerul ar urma să înceapă negocieri cu personalul în zilele următoare. Un reprezentant Carrefour a transmis că retailerul intenționează să „prioritizeze dialogul social”.

Când și-a anunțat planul strategic „Carrefour 2026” în noiembrie, CEO-ul Alexandre Bompard anunțase deja că compania va trebui să economisească până la patru miliarde de euro între 2022 și 2026.

Pentru această sarcină, retailerul apelează la firma de consultanță McKinsey și Alixio, specialist în strategie socială și managementul transformării.

În ceea ce privește România, Carrefour a semnat un acord cu Grupul Louis Delhaize ce presupune preluarea activităților Cora din România, incluzând 10 hipermarketuri și 8 magazine Cora Urban, precum și preluarea celor aproximativ 2400 de angajați.

Această tranzacție va consolida prezența Carrefour în România, prin hipermarketurile și formatele de proximitate preluate în locații cheie; acestea vor fi transformate ulterior în magazine ale brandului Carrefour și adaptate formatelor sale.

Tranzacția este supusă aprobării de către autoritățile abilitate în domeniul concurențial și se așteaptă a fi finalizată până la sfârșitul anului 2023.

Citeste si:
Carrefour va cumpăra 47 de magazine în Spania
Carrefour va cumpăra 47 de magazine în Spania

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Carrefour ar urma să intre într-un proces amplu de restructurare: 1.000 de locuri de muncă, în pericol