Lectură de un minut

04 Jul 2023 - Știri și Noutăți

Carne cultivată din vaci: Cum folosește Omeat plasma pentru a produce carnea de vită

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Când renumitul bioinginer Ali Khademhosseini a început să se gândească să intre în domeniul cărnii cultivate, a privit lucrurile altfel. Multe companii care produc carne din celule scot complet din ecuație animalele crescute în mod tradițional, lucru pe care Khademhosseini nu l-a considerat necesar. 

Sursa foto: Unsplash

Omeat, compania lui Khademhosseini care a ieșit în prezent din anonimat, folosește animale pentru a produce carne cultivată. În loc să folosească medii de creștere celulară derivate din ingrediente de uz farmaceutic sau ser fetal bovin extras, Omeat o produce din plasmă extrasă din cireada sa de bovine, scrie fooddive.com.

Plasma, a spus Khademhosseini, are o mare varietate de nutrienți și factori care pot crește celulele în mod natural. Rezultatul este o metodă rentabilă, fără cruzime și durabilă pentru producerea de carne cultivată, mai spune el. Prin procesul său, Omeat poate obține de 20 de ori mai multă carne de vită per vacă decât dacă aceasta ar fi fost sacrificată.

Compania a atras deja destul de multă atenție din partea finanțatorilor și a altor persoane din domeniul cărnii cultivate. Anul trecut, a strâns 40 de milioane de dolari într-o rundă de investiții de serie A suprasubscrisă, cu participarea Tyson Ventures, Google Ventures și S2G Ventures.

Khademhosseini a declarat că atribuie atenția timpurie a companiei la faptul că metodele Omeat sunt graduale și pot obține mai rapid carne de vită cultivată la un cost egal cu cel al cărnii de vită tradiționale. Omeat se bazează, de asemenea, pe agricultura animală tradițională pentru modelul său de afaceri.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Carne cultivată din vaci: Cum folosește Omeat plasma pentru a produce carnea de vită