Lectură de 2 minute

03 Jul 2024 - Știri și Noutăți

Care este, de fapt, costul real al unei genți Dior de 2.800 de dolari

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Conform unor documente dintr-o amplă anchetă privind subcontractanții, doi giganți italieni ai luxului plătesc extrem de puțin pentru a produce genți de mână care se vând cu mii de dolari. Procurorii italieni din Milano au investigat utilizarea de către filiala LVMH Dior a furnizorilor terți în ultimele luni. Aceștia au afirmat că aceste companii exploatau lucrătorii pentru a produce genți la un preț infim față de cel din magazin.

Sursa foto: Unsplash

O geantă marca Dior la prețul de 57 de dolari

Astfel, potrivit documentelor examinate de autorități, Dior a plătit unui furnizor 57 de dolari pentru a produce genți care se vând cu aproximativ 2.780 de dolari. Costurile nu includ materii prime precum pielea.

Unitatea relevantă a Dior nu a adoptat "măsuri adecvate pentru a verifica condițiile reale de muncă sau capacitățile tehnice ale companiilor contractante", se arată într-un document al acuzării, scrie businessinsider.com.

În cercetările din martie și aprilie, anchetatorii au găsit dovezi că muncitorii dormeau în instalație, astfel încât gențile să poată fi produse 24 de ore din 24, se arată în raport. Totodată, aceștia au urmărit datele privind consumul de energie electrică, care arătau că se lucra în timpul nopților și al sărbătorilor.

Subcontractorii erau firme deținute de chinezi, au declarat procurorii. Majoritatea lucrătorilor erau din China. Doi erau imigranți ilegali, în timp ce alți șapte lucrau fără documentele necesare. Ancheta a mai arătat că dispozitivele de siguranță de pe mașinile de lipit sau periat au fost îndepărtate pentru ca muncitorii să le poată folosi mai repede.

LVMH nu a răspuns imediat la solicitarea de comentarii a Business Insider, trimisă în afara orelor obișnuite de lucru. Documentele judiciare au arătat că Dior, o filială a LVMH, a prezentat un memoriu care evidențiază îmbunătățirile aduse lanțului său de aprovizionare, a raportat marți Wall Street Journal.

Justiția din Milano a dispus ca unitățile ambelor companii să fie plasate sub administrare judiciară timp de un an. Li se va permite să funcționeze în această perioadă.

CEO-ul LVMH, Bernard Arnault, este a treia cea mai bogată persoană din lume, conform Bloomberg Billionaires Index. Fiica sa, Delphine, este CEO al Dior.

Citeste si:
FOTO | Musette a deschis cel mai mare outlet din țară: unde se află acesta
FOTO | Musette a deschis cel mai mare outlet din țară: unde se află acesta

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Care este, de fapt, costul real al unei genți Dior de 2.800 de dolari