Lectură de un minut

09 Jan 2023 - Știri și Noutăți

Care este cea mai scumpă carne din lume și de ce oamenii plătesc atât de mult pentru ea

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Tradiția culinară japoneză se laudă cu carnea wagyu, considerată de cunoscători drept cea mai bună din lume. Din acest motiv, pasionații sunt dispuși să plătească sume amețitoare pentru a gusta preparate cu wagyu.

Sursa foto: Pixabay.com

Wagyu este o rasă de bovine selectată genetic, capabilă să producă un tip de carne de cea mai înaltă calitate. Faima și costul său se datorează prezenței mari a grăsimilor nesaturate în țesuturile musculare, care tind să fie distribuite ca și cum ar fi vene și acest lucru face carnea foarte fragedă și suculentă, scrie MSN.

Carnea de vită japoneză este cea mai scumpă din lume, cu prețuri pe kilogram apropiindu-se, pentru unele rase, de 1.000 de euro. În plus, prețurile nu scad niciodată sub 100 de euro per kilogram.

Carnea wagyu este deosebit de căutată și scumpă pentru că fermele japoneze în care se produce sunt izolate, dar și pentru că vitele aparținând acestei rase au un ritm de creștere mult mai lent decât cel al celorlalte.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Care este cea mai scumpă carne din lume și de ce oamenii plătesc atât de mult pentru ea