Lectură de un minut

05 Mai 2023 - Știri și Noutăți

Când va fi introdus sistemul garanției de 50 de bani pentru sticle, peturi și doze și cum va funcționa. Răspunsuri, la CSR Growing Responsible 2023

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

România este în pragul unei adevărate ”revoluții” a shoppingului și a ambalajelor, care va aduce o transformare substanțială și în modul în care ne facem cumpărăturile.

Sursa foto: Pixabay.com

Amânat în 2022, sistemul garanție-returnare (SGR, mai simplu spus, garanția de 50 de bani pentru sticle, PET-uri și doze) trebuie să intre în vigoare de la 30 noiembrie 2023. El presupune însă provocări uriașe pentru toți actorii implicați. Este realistă această dată și cum va funcționa efectiv sistemul?

Răspundem la toate întrebările legate de SGR la ”CSR Growing Responsibile 2023”, una din cele mai importante dezbateri din România dedicate sustenabilității, alături de reprezentanții Carrefour România, RetuRO, Ministerul Mediului și Asociația Berarii României.

Dacă vrei să afli primul cum se va desfășura această adevărată revoluție a shoppingului și a ambalajelor, te poți înscrie, gratuit, AICI.

Acesta este doar prima sesiune de discuții; în continuare, vorbim împreună cu Environ, despre provocarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice, atât la nivelul mediului, cât și al societății, și despre modul în care ele pot deveni o soluție în loc să fie o problemă. Apoi, alături de Raiffeisen Bank, discutăm despre inovarea și colaborarea în sustenabilitate. Iar Mastercard ne va aduce o sesiune dedicată soluțiilor pentru una dintre cele mai vizibile probleme, atât pentru mediu, cât și pentru societate: risipa alimentară.

Partenerii ”CSR Growing Responsible” 2023 sunt Vastint, Raiffeisen Bank, Environ, Carrefour și Mastercard. La categoria mobility partner regăsim compania Autonom, iar la supported by, IMOD flowers.

Citeste si:
Românii fură mai mult din magazine față de anul trecut. Care sunt cele mai vizate produse  
Românii fură mai mult din magazine față de anul trecut. Care sunt cele mai vizate produse  
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Când va fi introdus sistemul garanției de 50 de bani pentru sticle, peturi și doze și cum va funcționa. Răspunsuri, la CSR Growing Responsible 2023