Lectură de 3 minute

20 Apr 2023 - Știri și Noutăți

Când se va deschide Promenada Craiova, noul centru comercial din România, și ce magazine vor fi inaugurate

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Dezvoltarea centrului comercial Promenada Craiova se află în grafic, acesta urmând să fie inaugurat în toamna acestui an. La deschidere, centrul va avea spații pentru 150 de magazine, potrivit informațiilor oferite de NEPI Rockcastle. 

Sursa foto: NEPI Rockcastle

Potrivit lui Rüdiger Dany, CEO NEPI Rockcastle, aceasta este cea mai mare investiție din retail care are loc în România în ultima perioadă.

În plus, Andrei Radu, directorul de dezvoltare al NEPI Rockcastle, a declarat proiectul va acoperi o suprafață de 90.000 mp construiți.

Inițial am vrut să aibă 70.000 mp, am crescut suprafața la 80.000 și am mai adăugat o clădire, adică încă 10.000 de mp construiți. Pe lângă componenta de retail, vom continua dezvoltarea cu spații de birouri, dar și o componentă de rezidențial. A fost greu să găsim un teren suficient de mare, bine poziționat în centrul orașului. Într-un final am hotărât să construim într-un teren cu multe provocări tehnice, în Balta Craioviței, o zonă neconstruibilă, care era o practic o baltă.

Andrei Radu, director de dezvoltare NEPI Rockcastle

Compania va construi din fonduri proprii și un drum de acces pe care-l va dona administrației locale în prelungirea Bulevardului Râului, de aproape u kilometru, cu o lățime de 40 mp, cu două benzi pe sens, un spațiu verde generos pe mijloc, cu piste de biciclete, dar și două intersecții semaforizate inteligent.

Noul centru comercial va beneficia de propria centrală de producție de energie solară cu o capacitate de 7 MWh, la un consum al centrului de 11 MWh. Așadar, circa 70% din necesarul centrului Promenada Craiova va fi asigurat din surse proprii.

Ce magazine se vor deschide în Promenada

Circa 86.000 mp din suprafața centrului comercial vor fi închiriabili, una dintre cele mai mari din afara Bucureștiului.

Citeste si:
Faza a doua a FASHION HOUSE Pallady, aproape de lansare: când va fi inaugurat centrul comercial
Faza a doua a FASHION HOUSE Pallady, aproape de lansare: când va fi inaugurat centrul comercial

Centrul comercial va avea la deschidere în jur de 150 de magazine. Printre brandurile pe care craiovenii le vor găsi, în Promenada Craiova, se numără nume importante din zona de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, precum:

  • Peek & Cloppenburg,
  • Nike,
  • Tommy Hilfiger,
  • Calvin Klein,
  • Under Armour,
  • Enzo Bertini,
  • Mohito.

Alte premiere sunt constituite de retaileri de tehnologie și software (iStyle), dar și de noile tipuri de magazine din lanțul Inditex: Zara, Bershka, Pull&Bear și Stradivarius. Noul centru comercial va găzdui și primul hypermarket Carrefour din Craiova.

Centrul comercial va dispune și de cea mai mare terasă panoramică exterioară din Craiova, ce va găzdui restaurante și cafenele, pentru o experiență cât mai plăcută de petrecere a timpului liber.

NEPI Rockcastle este investitor și dezvoltator de proprietăți comerciale din Europa Centrală și de Est. Grupul deține un portofoliu remarcabil de proprietăți cu poziție cheie în România, Polonia, Slovacia, Bulgaria, Ungaria, Croația, Cehia, Serbia și Lituania, și continuă dezvoltarea printr-un program de expansiune în regiune.

Cu 59 de proprietăți în cele nouă piețe și abilități de gestionare geografice diverse, NEPI Rockcastle urmărește în mod eficient oportunitățile imobiliare din zona CEE, beneficiind de un avantaj strategic în achiziționarea, dezvoltarea și operarea proprietăților.

În România, compania deține 25 de centre comerciale dintre care amintim București (Mega Mall, Promenada Mall), Sibiu (Shopping City Sibiu, Promenada Sibiu), Timișoara (Shopping City Timișoara), Constanța (City Park Mall Constanta), Targu Mures (Shopping City Târgu Mureș) si Ploiești (Ploiești Shopping City).

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Când se va deschide Promenada Craiova, noul centru comercial din România, și ce magazine vor fi inaugurate