Lectură de 5 minute

11 Feb 2021 - Știri și Noutăți

Cadouri de Valentine's Day: idei pentru îndrăgostiți

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Valentine's Day se sărbătorește anul acesta duminică, pe 14 februarie, iar pe lângă faptul că este o sărbătoare a iubirii, Ziua Îndrăgostiților este și una dintre cele mai mari oportunități comerciale pentru branduri și retaileri. 

Indiferent de simbolistica din spatele sărbătorii, Valentine's Day este despre iubire, cupluri și, nu în ultimul rând, cadouri. Chiar dacă este o tradiție împrumutată, Ziua Îndrăgostiților este una cu un puternic marketing în spate, care are impact asupra întregii luni februarie, odată cu sărbătoarea locală Dragobete.

Valentine's Day este printre cele mai importante evenimente din luna februarie în retail, pentru că mall-urile, magazinele și comercianții gândesc promoții cu tematică. Mai mult, Ziua Îndrăgostiților are potențialul de a crește vânzările în multe sectoare, având în vedere că foarte muți clienți vânează pachete cadou, special gândite cu această ocazie. Iată câteva recomandări de la retaileri și branduri care pregătesc oferte cu ocazia Valentine's Day.

Valentine's Day: idei de cadouri

Unele dintre cele mai populare cadouri de Valentine's Day pe care îndrăgostiții le oferă sunt tricourile personalizate de Ziua Îndrăgostiților. Cuplurile optează pentru acestea tocmai pentru că au o notă amuzantă, astfel că mesajele sau animațiile inscripționate pot reprezenta ceva ce îi caracterizează doar pe cei doi. Cu diverse opțiuni de comenzi pe piața din România, tricourile pot avea un mesaj distractiv sau unul romantic.

Coșurile cu flori sau cu dulciuri reprezintă un cadou perfect pentru femei de Valentine’s Day. Există magazine online care permit chiar livrare internațională. Majoritatea florăriilor online s-au adaptat curentului și gândesc diferite seturi cadou ca parte din colecții romantice. Retailerii de flori și cadouri pun la dispoziție trandafiri criogenați, aranjamente florale, cutii cu dulciuri sau simple buchete în cromatică aparte cu ocazia Valentine's Day.

Află aici de unde poți comanda flori cu livrare oriunde în lume.

Există numeroase branduri de bijuterii care s-au orientat spre colecții de sezon pentru darurile de Valentine’s Day, astfel că și acestea pot reprezenta o variantă de cadou de Ziua Îndrăgostiților. Se poate opta fie pentru piese individuale (cercei, inele, lănțișoare, brățări), fie pentru seturi concepute special pentru 14 februarie. Brandurile locale de bijuterii au găsit în ziua aceasta oportunitatea de a-și manifesta imaginația cu teme de dragoste potrivite oricărui stil. Recomandările de cadouri pentru el de Valentine's Dat includ butoni, ceasuri, sau brățări clasice , disponibile pe platforme online direct cu livrare sau în unități fizice.

Idei de cadouri pentru îndrăgostiți

De la producătorii locali, de Valentine’s Day cadourile beauty pot fi o soluție. Sunt mai multe companii românești care se mândresc cu o istorie notabilă a produselor de înfrumusețare recunoscute prin calitate. Că este vorba despre produse de îngrijire sau de unele de machiaj, acestea pot fi o variantă de idei de cadouri de Ziua Îndrăgostițiilor. Retailerii de cosmetice s-au mobilizat masiv în această perioadă și au gândit pachete speciale de Valentine's Day ce se pot oferi cadou.

Citeste si:
Schimbări la vârful Grupului Marionnaud: cine preia conducerea unuia dintre cei mai mari retaileri de cosmetice și parfumuri din Europa
Schimbări la vârful Grupului Marionnaud: cine preia conducerea unuia dintre cei mai mari retaileri de cosmetice și parfumuri din Europa

Cadouri de Valentine’s Day, cu potențial mare de a fi prețuite, sunt cărțile. Indiferent că Ziua Îndrăgostiților este sărbătorită pe 14 sau pe 24 februarie, cărțile de dragoste se pot dovedi a fi cadouri minunate de Valentine's Day. De fapt, nu trebuie să fie neapărat ceva de dragoste, pentru că romanele bestseller, cărțile motivaționale sau care alimentează un hobby, poeziile, pot fi idei de cadouri perfecte pentru îndrăgostiții de citit de Valentine's Day. La același capitol, din seria produselor puse la vânzare de librăriile online, pot fi incluse și filmele sau muzica.

Un trend care a câștigat recent teren și pe piața din România este reprezentat de cadourile experiențiale. De Valentine's Day acestea pot fi o adevărată surpriză pentru celălalt, mai ales dacă implică o experiență comună. De altfel, printre cadourile preferate de femei de Ziua Îndrăgostiților se numără tocmai acelea care implică ambii parteneri: o cină în doi, degustări de vin sau de ciocolată, o zi la SPA, experiențe gourmet. În schimb, bărbații sunt mai înclinați spre lucruri practice, cum ar fi atelierele creative.

După o perioadă dificilă și complicată pentru industria fashion, magazinele încearcă să își revină sau să supraviețuiască. În contextul sprijinirii unui domeniu grav afectat de pandemie, de Ziua Îndrăgostiților un cadou potrivit atât lui, cât și ei, ar fi voucherele de cumpărături. Tot mai mulți retaileri au acest serviciu accesibil online sau offline. Concret, se cumpără un card încărcat cu o anumită sumă și apoi se folosește la cumpărături în cadrul magazinului emitent. Astfel de cadouri nu sunt foate personale, însă în acest fel există certitudinea că partenerul își va alege cu siguranță ceva potrivit gustului propriu. De altfel, și magazinele din sectoarele home&deco pun la dispoziție acest serviciu.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Cadouri de Valentine's Day: idei pentru îndrăgostiți