Lectură de 2 minute

10 Apr 2023 - Știri și Noutăți

Căderea imperiului Marks and Spencer? Retailerul va închide un magazin care a funcționat timp de 122 de ani 

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Marks and Spencer va închide săptămâna aceasta un magazin emblematic, după 122 de ani de existență. Gigantul britanic va coborî sâmbătă obloanele magazinului din Hill Street de pe Linthorpe Road, situat în orașul Middlesbrough, pentru ultima dată.

Sursa foto: unsplash

Vestea închiderii a fost anunțată în ianuarie, când șefii au declarat că decizia face parte din planurile mai ample de transformare, potrivt Thenorthernecho.uk.

Acesta devine cel mai recent magazin Marks and Spencer care se închide în regiune, după ce Darlington, Durham, South Shields, Redcar și Hartlepool au pierdut toate magazinele în ultimul deceniu.

O petiție lansată în încercarea de a salva magazinul gigantului din Middlesbrough a fost semnată de peste 1.000 de persoane.

Vestea închiderii a venit după ce M&S a anunțat că va deschide 20 de magazine noi în acest an, inclusiv 12 hale alimentare și opt locații cu linie completă.

Grupul a confirmat că, deși 20 de magazine au fost pregătite pentru lansare în 2023-2024, nu a putut anunța până acum decât locațiile a nouă dintre ele.

Compania plănuiește ca închiderile și deschiderile noi să fie finalizate în cinci ani, deși acest termen ar putea fi redus la trei. S-a anunțat, încă din luna octombrie 2022, că alte 67 de magazine M&S urmează să se închidă.

Retailerul a declarat că închide magazinele cu „productivitate mai scăzută” în încercarea de a economisi 300 de milioane de lire sterline.

Citeste si:
Primark vrea să extindă serviciul click-and-collect în toată Europa
Primark vrea să extindă serviciul click-and-collect în toată Europa

Marks and Spencer a fost fondat în 1884 și a devenit rapid o emblemă pe străzile britanice, dar, de-a lungul anilor, pe măsură ce străzile mari s-au confruntat cu probleme legate de afluența de public și de creșterea prețurilor chiriilor, M&S este doar unul dintre numeroasele magazine care trebuie să își închidă porțile. În următoarele șase luni, alte șapte magazine M&S vor fi închise sau relocate.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Căderea imperiului Marks and Spencer? Retailerul va închide un magazin care a funcționat timp de 122 de ani