Lectură de un minut

18 Jun 2021 - Știri și Noutăți

Bugetul alocat pentru etapa a III-a a programului „Rabla pentru electrocasnice'' a fost epuizat în 90 de minute

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Bugetul alocat pentru etapa a III-a a programului „Rabla pentru electrocasnice” a fost epuizat în primele 90 de minute de la deschiderea etapei de selecție a voucherelor, informează Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), într-o postare pe Facebook.

În primele 90 minute de la deschiderea etapei de selecție a voucherelor pentru aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare, bugetul de 15 de milioane lei a fost epuizat.

Astfel, au fost generate 50.480 de vouchere, din care:

  • 14.519 pentru aparate de aer condiționat (28,76 %);
  • 10.001 pentru uscătoare de rufe (19.81 %)
  • 25.960 pentru aspiratoare (51.43 %).

Ministerul Mediului a precizat că valoarea voucherelor acordate în această sesiune este de 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++; 400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++; 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

Retail jobs

Ministerul Mediului precizează că voucherele generate în această etapă vor fi activate marţi, 22 iunie 2021, după parcurgerea etapelor interne de avizare, după ora 14:00.

Programul „Rabla pentru electrocasnice" - sesiunea 2021 a început pe data de 14 mai, cu perioada de înscriere a persoanelor fizice, timp de o săptămână.

Bugetul alocat ediţiei din acest an a programului este de 75 de milioane de lei, aproape dublu față de sesiunea din 2019, când suma alocată a fost de 40 de milioane de lei.

Citeste si:
Industria băuturilor răcoritoare din România: numărul jucătorilor s-a dublat în ultimii ani, contribuțiile la buget au trecut de 1 miliard de euro
Industria băuturilor răcoritoare din România: numărul jucătorilor s-a dublat în ultimii ani, contribuțiile la buget au trecut de 1 miliard de euro
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Bugetul alocat pentru etapa a III-a a programului „Rabla pentru electrocasnice'' a fost epuizat în 90 de minute