Lectură de 3 minute

26 Sep 2023 - Știri și Noutăți

Bucharest Food Expo 2023: Când va avea loc cea mai mare expoziție destinată sectorului de alimente și băuturi din România

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

În perioada 28 septembrie – 01 octombrie 2023, MADR va participa cu un spațiu dedicat la cea de-a doua ediție a Bucharest Food Expo, cea mai mare expoziție destinată sectorului de alimente și băuturi din România, ce se va desfășura în incinta Halei Laminor din București. Evenimentul își propune să contribuie la dezvoltarea sectorului agroalimentar din România pe toată filiera de producție, astfel încât consumatorii de alimente din țară și din străinătate să se bucure de produse românești de calitate.

 

Sursa foto: MADR - Facebook

Ediția 2023 a Bucharest Food Expo aduce împreună cele mai bune produse locale și internaționale, demonstrații culinare live și evenimente speciale pentru iubitorii de gastronomie din toată țara. În cele patru zile de expoziție, participanții vor avea parte de o serie de momente deosebite.

În marja acestei manifestări, va avea loc conferința „ROMÂNIA, de la furcă, la furculiță!”, eveniment ce se va axa pe dezbaterea și explorarea tendințelor și provocărilor din industria alimentară și va oferi o perspectivă valoroasă asupra viitorului industriei alimentare din România și a modului în care aceasta poate contribui la dezvoltarea economică și sustenabilitatea țării. Astfel, participanții vor avea ocazia să cunoască mai multe aspecte despre evoluția sectorului și să dezbată elemente privind inovații și noutăți.

Dintre alte activități care vor fi organizate pe parcursul celor patru zile de eveniment enumerăm:

  • Conferința "HORECA TOP TRENDS & INNOVATION", ce va reprezenta o oportunitate pentru profesioniștii din industria HORECA de a descoperi cele mai recente tendințe și inovații care pot transforma experiența gastronomică pentru clienți;
  • Campionatul Internațional de Pizza, în cadrul căruia cei mai talentați pizzari din România și din străinătate se vor întrece pentru a crea cele mai delicioase pizza.
  • Competiția TOP CHEF MĂCELAR: prima competiție din Romania care își propune să selecteze cei mai buni maeștri măcelari, aducând față în față echipe de profesioniști care reprezintă cu mândrie breasla măcelarilor.

În cadrul Bucharest Food Expo, cei interesați vor găsi o Piață de Mici, o zonă dedicată acestui preparat autentic românesc. Astfel, vizitatorii vor avea ocazia să deguste mici pregătiți după rețete din toată țara și alte bunătăți, precum: cârnați de mangaliță, pastramă de oaie și cârnați din carne de angus, toate gătite cu pasiune, păstrând gustul românesc autentic.

Cei prezenți la târg vor avea ocazia să-și procure produse atestate tradițional dintr-o gamă variată de peste 30 de preparate din categoria: carne, lapte, procesare legume-fructe, băuturi.

Nu vor lipsi produsele apicole, fructele deshidratate, ce dețin certificare de produs montan, dar și uleiurile presate la rece din floarea soarelui, aromatizate cu mirodenii, cozonaci și prăjituri realizate după rețete transmise din generație în generație.

Oaspeții târgului vor beneficia de ocazia unică de a se bucura de experiențe culinare deosebite și de a descoperi cele mai bune produse alimentare locale și internaționale.

Citeste si:
Românii, mari iubitori de pizza. Țara noastră, a doua din lume care comandă pizza prin Glovo
Românii, mari iubitori de pizza. Țara noastră, a doua din lume care comandă pizza prin Glovo

Programul Bucharest Food Expo 2023 include și sesiuni de business matchmaking, oferind participanților oportunitatea de a stabili conexiuni de afaceri între specialiști, expozanți și invitați din țară și străinătate, dar și prezentări de inovații și noutăți: prezentarea de echipamente și utilaje pentru dezvoltarea sectorului alimentar.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Bucharest Food Expo 2023: Când va avea loc cea mai mare expoziție destinată sectorului de alimente și băuturi din România