Lectură de 2 minute

11 Jul 2022 - Știri și Noutăți

Brandul Fragedo de la Transavia a primit distincția de Marcă Etică

Otilia Caloian

Abonează-te pe  

Fragedo este primul brand care, în urma evaluării Consiliului Român pentru Publicitate (RAC) va purta pe noul spot TV sigiliul Marca Etică, ce atestă respectarea principiilor etice și a bunelor practici de publicitate.

În urma analizei comunicării Transavia, Comitetul Etic al RAC a aprobat în unanimitate acordarea bonității pentru brandul Fragedo, în conformitate cu prevederile şi în spiritul Codului de practică în comunicarea comercială al Consiliului. Astfel, noul spot TV Fragedo este primul spot din România care va purta sigiliul Marcă Etică.

„RAC luptă pentru ca mesajele campaniilor de promovare să ajungă la consumatori respectând o conduită publicitară onestă și transparentă. Prin acordarea statutului de Marcă Etică, RAC își propune să protejeze și, în același timp, să educe consumatorii și publicul din România, prin validarea unei conduite publicitare oneste, transparente și decente și prin promovarea bunelor practici în comunicarea brandurilor” Laurențiu Gheorghiu, Vicepreședinte RAC.

Prin certificarea Marca Etică se confirmă, de către experții din industrie, faptul că respectiva comunicare comercială este în acord cu prevederile şi în spiritul Codului de Practică pentru Publicitate al RAC.

Theodora Popa, vicepreședinte la Transavia, spune că speră ca tot mai mulți jucători din industria alimentară să le urmeze exemplul.

Transavia este liderul pieței locale de carne de pui, fiind una dintre cele mai importante afaceri de familie, care deține și produce brand-urile Fragedo, Libertan și Papane, ocupând locul 4 în topul celor mai valoroase portofolii din România, potrivit Brand Finance Romania 50 2022. Transavia are în prezent peste 2.300 de angajați, care activează preponderent în cele 30 ferme de creștere a păsărilor și în cele 4 ferme de producție vegetală, în fabrica de nutrețuri combinate, în cele 3 abatoare de ultimă generație și în fabrica de procesare a cărnii. În fermele Transavia, localizate în 8 județe din România, se produc anual peste 100.000 de tone de carne de pui. Aproximativ 25% la sută din producția anuală a companiei merge către export, în mai multe state europene, pe continentul african, în zona Mării Mediterane și a CSI.

Consiliul Român pentru Publicitate (RAC) este singurul organism de autoreglementare a publicității, constituit în scopul promovării unei publicități etice, legale, decente și oneste în România. Fondat în 1999 și membru al asociațiilor internaționale European Advertising Standards Alliance (EASA), și International Council for Ad Selfregulation (ICAS), RAC reprezintă peste 90% din piața de publicitate națională, prin cei 81 de membri: companii, agenții de publicitate, radiodifuzori și asociații profesionale.

Citeste si:
Cifră de afaceri de 1,3 milioane de euro pentru MTH Digital: agenția vrea să angajeze noi oameni în 2024
Cifră de afaceri de 1,3 milioane de euro pentru MTH Digital: agenția vrea să angajeze noi oameni în 2024
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Brandul Fragedo de la Transavia a primit distincția de Marcă Etică