Lectură de 2 minute

13 Nov 2023 - Știri și Noutăți

Brandul de bijuterii Pandora își digitalizează afacerea pentru a face față noii realități din retail

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Producătorul de bijuterii Pandora a ales RISE with SAP pentru a susține ambițioasa lor călătorie digitală și pentru a servi ca parte a fundației pentru dezvoltarea businessului în viitor. 

 

Sursa foto: Pandora

Pandora proiectează, produce și comercializează bijuterii contemporane la prețuri accesibile și are o strategie de creștere, care va fi implementată integral până în 2026. Strategia Phoenix, cum o numește compania, este construită în jurul a patru piloni de dezvoltare: brand, design, personalizare și piețe principale - toate centrate în jurul obiectivului general ca Pandora să fie cel mai mare și cel mai dorit brand al segmentului bijuteriilor la prețuri accesibile.

Ambițiile lor de expansiune sunt, la rândul lor, facilitate de o strategie holistică de digitalizare care se desfășoară în cadrul tuturor operațiunilor Pandora. Unul dintre elementele cheie ale acesteia este stabilirea unui nucleu digital cu SAP S/4HANA Cloud ca nou sistem ERP al companiei.

"După o perioadă de redresare în care a fost nevoie să ne reconectăm cu clienții noștri de bază și să ne concentrăm pe ADN-ul de bază al Pandora și pe produse precum brățara și brelocurile Moments, ne aflăm acum într-o etapă de extindere", a declarat David Walmsley, Chief Digital & Technology Officer, Pandora, și a adăugat: "Principalul obiectiv al transformării ERP vor fi finanțele, tot ceea ce ține de inventar și procesele de business end-to-end care reflectă experiența clienților".

Omnichannel cu aceeași experiență a clienților în întreaga lume

Odată implementată în totalitate până în 2026, soluția SAP va permite companiei Pandora să ofere clienților săi o experiență omnichannel, cu tranzacții și interacțiuni fără întreruperi atât online, cât și în magazine.

Clienții Pandora vor putea astfel să vadă inventarul produselor disponibile în timp real și să evite situațiile în care un anumit produs pare a fi disponibil în magazin, dar nu mai este, așa cum se întâmplă uneori dacă cele trei sisteme actuale nu sunt sincronizate. Acest lucru se va completa foarte bine cu recentele inițiative de îmbunătățire lansate de Pandora, cum ar fi click & collect, shop online și pick up direct din magazin - pentru a oferi o experiență de cumpărare omnichannel cu adevărat încântătoare.

Bijuteriile Pandora sunt vândute în peste 100 de țări prin intermediul a 6.400 de puncte de vânzare, inclusiv peste 2.400 de magazine concept. În România, primul magazin Pandora și-a deschis ușile pentru clienți în anul 2011.

Principala zonă de interes pentru Pandora este construirea unui nucleu digital flexibil care să susțină planul ambițios de dezvoltare a companiei în întreaga lume. Aceasta include gestionarea datelor operaționale, creșterea transparenței și îmbunătățirea productivității în întreaga organizație, a stocurilor și a magazinelor francizate.

Citeste si:
[FOTO] Pokemon și echipa Racheta se avântă într-o colaborare cu Tiffany&Co: cât costă și cum arată colecția de Poké Ball cu bijuterii
[FOTO] Pokemon și echipa Racheta se avântă într-o colaborare cu Tiffany&Co: cât costă și cum arată colecția de Poké Ball cu bijuterii

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Brandul de bijuterii Pandora își digitalizează afacerea pentru a face față noii realități din retail