Lectură de 3 minute

22 Apr 2021 - Știri și Noutăți

Bolt lansează categoria Green: utilizatorii vor putea alege mașini hibrid sau electrice, direct din aplicație

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Platforma de transport la cerere Bolt introduce joi, 22 aprilie, de Ziua Pământului, categoria Bolt Green, în parteneriat cu Airly. Utilizatorii din București, Cluj-Napoca și Timișoara vor putea alege mașini hibrid sau electrice, direct în aplicație. Această inițiativă vine și în sprijinul campaniei Vinerea Verde, inițiată de Ministerul Mediului.

„Poluarea urbană a fost o temă centrală în România ultimelor luni, iar presa ne-a arătat atât cauzele, cât și efectele acesteia asupra sănătății noastre. Bucureștiul rămâne constant în topul celor mai poluate orașe din Europa, iar poluarea generată de mașini este unul dintre motivele principale. Prin categoria Green din aplicația Bolt, venim în sprijinul oamenilor și al autorităților în combaterea acestor efecte nocive și urmărim îndeplinirea obiectivelor de mediu pe care ni le-am asumat în ultimii ani. Avem deja câteva sute de mașini electrice și hibrid pe platforma noastră, și sperăm ca lansarea acestei categorii dedicate să ducă la creșterea rapidă a numărului acestora”, a declarat Cristian Sălceanu, Country Manager Bolt România.

Categoria Green este disponibilă momentan doar pentru utilizatorii Bolt din București, Cluj-Napoca și Timișoara. După ce utilizatorul setează destinația în aplicație, categoria Green va apărea după opțiunea Bolt, prețul fiind afișat în partea dreaptă.

„Situația din România este gravă. Aproximativ 35% din totalul zilelor primelor trei luni ale anului 2021 au avut niveluri de NOX și PM2.5 periculoase pentru sănătate. Dioxidul de azot (NO2) este principala componentă a poluării atmosferice legate de trafic, responsabilă pentru 40% din emisiile de NOx, în Europa. Cercetările arată că poluarea aerului cauzată de trafic poate provoca inflamații ale căilor respiratorii și astm. Cercetătorii Kings College din Londra au descoperit că simptomele psihotice sunt mult mai frecvente în rândul adolescenților care locuiesc în zonele cu cea mai mare expunere la NO2 și particule PM2.5”, a explicat Iulian Paval, directorul de vânzări Airly în România.

Bolt Green, nou serviciu

Pentru a încuraja utilizatorii să aleagă această categorie, până pe 2 mai, Bolt oferă reduceri pentru categoria Green, care variază în funcție de gradul de poluare din orașul în care este plasată o comandă. Reducerile sunt acordate în funcție de indexul de poluare a aerului, măsurat de Airly în cele trei orașe. Acestea sunt anunțate zilnic pe pagina de Instagram a Bolt.

Bolt este o platformă europeană de mobilitate, care are peste 50 de milioane de utilizatori înregistrați în peste 40 de țări din Europa și Africa. Serviciile sale variază de la ride-hailing, la micromobilitate cu trotinete și biciclete electrice, până la livrarea de alimente și pachete.

Toate cursele Bolt din Europa sunt 100% neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon, ca parte a Planului Verde al Bolt, un angajament pe termen lung de reducere a amprentei ecologice a companiei.

Airly este o companie europeană care oferă un sistem de monitorizare a calității aerului. În acest moment, harta interactivă a poluării aeriene (disponibilă prin intermediul site-ului web și al unei aplicații mobile gratuite) colectează date de la peste 10.000 de puncte de măsurare din întreaga lume. Senzorii de calitate a aerului sunt instalați în peste 30 de țări de pe cele patru continente ale globului.

Citeste si:
Auchan a închiriat 2.600 de metri pătrați la parterul U•Center pentru inaugurarea unui supermarket de mari dimensiuni
Auchan a închiriat 2.600 de metri pătrați la parterul U•Center pentru inaugurarea unui supermarket de mari dimensiuni

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Bolt lansează categoria Green: utilizatorii vor putea alege mașini hibrid sau electrice, direct din aplicație