Lectură de 2 minute

27 Mai 2020 - Știri și Noutăți

Bolt Food intră cu livrare de mâncare în România. Serviciul este disponibil momentan în București

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

Serviciul de ridesharing Bolt lansează în România Bolt Food. Serviciul de livrare de mâncare este disponibil doar în București, după cum anunță compania printr-un email trimis utilizatorilor Bolt.

Pentru a folosi noul serviciu de livrare de mâncare utilizatorii trebuie să-și descarce aplicația Bolt Food. În funcție de locație, Bolt Food oferă sugestii de restaurante pe o rază de 4 kilometri.

Bolt Food nu acoperă toate zonele din București, dar în aplicație se menționează că va urma o expansiune în acest sens. Mai jos, zona de livrare din București acoperită de Bolt Food:

Bolt a lansat serviciul de livrare de mâncare în luna august a anului trecut, în n Tallinn, Estonia – unde are sediul central. Startup-ul estonian anunța atunci că va extinde serviciul în Letonia, Lituania și Africa de Sud, înainte de a intra pe mai multe piețe din Europa și Africa in 2020.

Mai mult, Bolt a anunțat recent că a primit o investiție de 100 de milioane euro și continuă să-și extindă toate segmentele de servicii, de la ride-hailing la micromobilitate și livrare de produse alimentare, în Europa și Africa. Investiția vine de la Naya Capital Management, managerul global de investiții fondat în 2012 de Masroor Siddiqui, fost partener la The Children's Investment Fund, și ridică fondurile totale de care dispune Bolt la peste 300 de milioane de euro.

În prezent, Bolt își desfășoară serviciile de ride-hailing în peste 150 de orașe din Europa și Africa. În ultimele luni, Bolt a accelerat extinderea serviciului său de livrare a produselor alimentare, Bolt Food, pentru a acoperi 12 țări și a lansat Business Delivery, un serviciu menit să ajute furnizorii care au nevoie de un partener de distribuție, oferind livrare în aceeași zi. De asemenea, a lansat Bolt Protect, o nouă categorie în aplicație, cu mașini echipate cu panouri de protecție din plastic, instalate între pasageri și scaunele din față, limitând fluxul de aer între șofer și călători.

Intrarea Bolt Food în România vine în contextul în care principalul competitor - Uber - a anunțat că retrage din România serviciul de food delivery. Uber Eats, aplicație de livrare de mâncare ce folosește tehnologia Uber, care a intrat pe piața locală în 2018, anunță ca va sista activitatea în România începând din luna iunie. Ultima zi în care serviciul Uber Eats va mai fi disponibil pe plan local va fi 3 iunie.

Citeste si:
Ahold Delhaize, proprietarul lanțului de magazine Mega Image, lansează o aplicație unificată pentru toate magazinele europene
Ahold Delhaize, proprietarul lanțului de magazine Mega Image, lansează o aplicație unificată pentru toate magazinele europene
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Bolt Food intră cu livrare de mâncare în România. Serviciul este disponibil momentan în București