Lectură de un minut

02 Aug 2021 - Știri și Noutăți

Bolt a primit o finanțare de 600 de milioane de euro pentru dezvoltarea noului său serviciu de livrare de produse alimentare, Bolt Market

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Platforma europeană Bolt a încheiat o rundă de finanțare de 600 de milioane de euro, crescând evaluarea companiei la peste 4 miliarde de euro. Bolt va folosi fondurile pentru dezvoltarea noului său serviciu de livrare de produse alimentare în 15 minute, Bolt Market, și pentru a accelera extinderea serviciilor sale de mobilitate și de livrare existente.

Fondurile provin de la noi investitori, inclusiv Sequoia, Tekne și Ghisallo, precum și de la investitorii existenți ai companiei, G Squared, D1 Capital și Naya.

Bolt a cunoscut o dezvoltare accelerată în ultimul an, compania crescând la 75 de milioane de utilizatori la nivel global. În plus față de serviciul său de bază de ride-hailing, Bolt oferă servicii de închiriere a mașinilor, Bolt Drive, dar și a trotinetelor și bicicletelor electrice.

Serviciile de livrare ale companiei includ Bolt Food, care permite utilizatorilor să comande mâncare de la restaurante, și Bolt Market, serviciul de livrare de produse alimentare în 15 minute, acesta din urmă fiind adăugat cel mai recent la ecosistemul Bolt.

Compania va lansa Bolt Market în 10 țări europene în următoarele luni. Piețele viitoare includ Țările Baltice și Europa Centrală, Suedia, Portugalia, Croația și România. Pentru a lansa noul serviciu, compania va folosi tehnologia și rețeaua de curieri de la Bolt Food.

Bolt este super-aplicația europeană, care are 75 de milioane de utilizatori în 45 de țări din Europa și Africa. Compania oferă o gamă largă de servicii de mobilitate, incluzând ride-hailing, închirierea de mașini și trotinete electrice și livrarea de produse alimentare și mâncare.

Citeste si:
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Bolt a primit o finanțare de 600 de milioane de euro pentru dezvoltarea noului său serviciu de livrare de produse alimentare, Bolt Market