Lectură de 3 minute

12 Feb 2024 - Știri și Noutăți

Bisbags anunță o investiție de 900.000 euro în fabricarea plicurilor de curierat   

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Producătorul de ambalaje de hârtie Bisbags anunță o investiție de 900.000 euro în fabricarea plicurilor de curierat, ceea ce reprezintă o oportunitate de creștere pentru companie și un pas strategic spre sustenabilitate.   

Sursa foto: Bisbags

Astfel, compania Bisbags are posibilitatea să producă plicuri din hârtie pentru curierat începând cu luna mai 2024 și în perioada următoare va avea mai multe discuții cu companiile din România care au o prezență puternică în domeniul online, companii de logistică și curierat și afaceri mici și mijlocii care vând produse online și au nevoie de plicuri de curierat pentru expedierea produselor lor.

Piața europeană a serviciile de curierat, expres și colete (CEP) a fost evaluată la 89,6 miliarde de dolari SUA în 2022 și se așteaptă să crească la un ritm anual compus (CAGR) de 2,9% în perioada 2023-2028. Această creștere este în mare parte alimentată de sectorul în expansiune al comerțului electronic.

În ceea ce privește segmentul specific de plicuri de curierat, Germania rămâne cel mai mare producător de plicuri în Europa, reprezentând aproximativ 27% din volumul total. Franța și Marea Britanie sunt, de asemenea, jucători importanți în producția de plicuri. Principalele țări importatoare și exportatoare de plicuri în Europa includ Polonia, Germania și Franța, care dețin împreună o cotă de 50% din totalul exporturilor. În ceea ce privește importurile, Germania, Marea Britanie și Țările de Jos sunt lideri, reprezentând împreună 41% din totalul importurilor.

Bisbags mizează pe o dezvoltare pe piețele externe

Aceste date evidențiază o piață în creștere, cu oportunități semnificative în domeniul ambalajelor de curierat, în special în contextul expansiunii comerțului electronic și a inovațiilor tehnologice în logistică și livrare​, potrivit Bisbags.

Într-o eră unde conștientizarea ecologică este în creștere, consumatorii preferă în mod activ soluții de ambalare prietenoase cu mediul. Plicurile de hartie, biodegradabile și reciclabile, nu numai că răspund acestei cereri, ci și proiectează imaginea companiei ca fiind responsabilă și inovativă.

Bisbags mizează pe o dezvoltare pe piețele externe, complementară strategiei de consolidare și de creștere locală în domenii ca HoReCa, e-commerce, delivery, retail și farmacii. Pentru anul 2024, compania se concentrează mai mult pe internaționalizare și să crească exporturile către piețe precum Marea Britanie, Germania și Franța, unde va colabora cu parteneri strategici și distribuitori din țările țintă. Astfel, Bisbags participa la târgul de profil “Packaging Innovations & Empack” care are loc în Birmingham în perioada 21-22 februarie.

Compania Bisbags, care deține o fabrică de 6.000 de metri pătrați în localitatea Petriș, din județul Bistrița-Năsăud, estimează că va realiza la export circa 35% din cifra de afaceri din 2024.

Citeste si:
Schimbări majore la Lidl. Retailerul va renunța la etichetele de preț din hârtie 
Schimbări majore la Lidl. Retailerul va renunța la etichetele de preț din hârtie 

Producția de ambalaje din hârtie a companiei Bisbags este realizată la fabrica de 6.000 metri pătrați din Petriș, Bistrița-Năsăud. Fabrica Bisbags este certificată ISO 9001:2015 (management al calității) și Forest Stewardship Council (FSC), ceea ce înseamnă că materia primă (hârtia) provine din surse sustenabile și verificate.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Bisbags anunță o investiție de 900.000 euro în fabricarea plicurilor de curierat