Lectură de 2 minute

28 Apr 2021 - Știri și Noutăți

Biofarm investește peste 47 milioane de lei în noua unitate de producție și o va moderniza pe prima

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Producătorul român de medicamente Biofarm vrea să crească cifra de afaceri cu 15%, iar profitul cu 7%, anul acesta și are un buget de investiții de peste 47 de milioane de lei, cu care va dota noua unitate de producție și va moderniza prima unitate a companiei.

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor Biofarm din data de 26 aprilie s-a încheiat, printre altele, cu aprobarea repartizării profitului net realizat în anul 2020 şi a dividendului brut de 0,022 lei/ acțiune. Totodată, în cadrul AGOA a fost aprobat și bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2021.

„Am început 2021 cu rezultate extraordinare obținute după un an dificil, ca urmare a contextului pandemic, și îl continuăm cu obiective ambițioase: vizăm o creștere a cifrei de afaceri cu 15% și o creștere de 7% a profitului. Noua unitate de producție deschisă anul acesta, prima de o asemenea amploare construită în România după 1990, contribuie major la creșterea producției și ne permite să ne extindem pe noi piețe”, a declarat Cătălin Vicol, director general Biofarm.

Cu o suprafață de producție de peste 3.600 mp, noua unitate va beneficia de 70% din totalul investițiilor de anul acesta pentru dotarea cu echipamente și instalații de ultimă generație. Unitatea are un flux total de trei ori mai mare decât cea actuală.

Tehnologizarea fabricii Biofarm

Unitatea de producție situată pe strada Logofătul Tăutul va beneficia, de asemenea, de investiții: peste 8 milioane de lei vor fi alocați pentru amenajarea spațiilor de birouri, dar și pentru tehnologizare. O parte din bugetul de investiții va fi alocat suplimentării parcului auto.

Biofarm a dat deja startul producției în noua unitate de producție și are un plan pentru dezvoltarea de noi produse beneficiind de echipamentele și instalațiile de ultimă generație, o investiție majoră pentru viitorul companiei.

Producătorul român de medicamente Biofarm vizează o creștere de 15% a cifrei de afaceri în 2021. Compania își propune să obțină o valoarea a veniturilor din vânzări de peste 251 de milioane de lei.

Biofarm este unul dintre primii producători români de medicamente și suplimente alimentare. În prezent, Biofarm este unul dintre primii 10 producători existenți pe piața farmaceutică din Romania. Biofarm are un portofoliu de peste 200 de produse care acoperă 60 de arii terapeutice.

Citeste si:
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Biofarm investește peste 47 milioane de lei în noua unitate de producție și o va moderniza pe prima