Lectură de un minut

14 Dec 2022 - Știri și Noutăți

Biofarm crește producția siropurilor cu paracetamol după valul de viroze înregistrat în România

Cristina Marin

Abonează-te pe  

Biofarm, unul dintre cei mai importanți producători de medicamente din România, anunță creșterea producției la medicamentele pe bază de paracetamol destinate tratarii febrei și durerii la copii pentru a asigura cererea crescută din piață.

Sursa foto: Shutterstock.com

Ne aflăm în plin sezon de viroze respiratorii la copii, iar medicamentele pe bază de paracetamol se găsesc foarte greu sau lipsesc din farmacii. În aceste condiții ne-am mobilizat și am decis să majorăm semnificativ producția Bioflu Baby, un medicament sub forma de sirop pe bază de paracetamol destinat tratării febrei și durerii la copii. Biofarm are un portofoliu extins de produse destinate răcelii și gripei la copii, iar cele două unități de fabricație au o capacitate care ne poate permite să ne adaptăm rapid la orice nevoie a pieței.

Cătălin Vicol, director general Biofarm

În primele zece luni ale anului 2022, Biofarm a ocupat locul 3 pe segmentul Consumer Healthcare (CHC), în ceea ce privește numărul de unități vândute. Aria terapeutică de Răceală & Gripă a înregistrat cea mai mare creștere în categoria Consumer Healthcare (CHC), iar produse precum Bioflu, Carmol, Bixtonim Xylo sau Septosol au înregistrat creșteri de două cifre.

În prezent, Biofarm are două fabrici de medicamente în București și o unitate de testare și dezvoltare de produse, iar portofoliul său de peste 200 de produse acoperă cele mai importante arii terapeutice din divizia Consumer Healthcare (digestiv & metabolic, respirator & ORL, cardiovascular & circulator, sistem nervos).

Cu peste 20 de branduri reprezentative, Biofarm este lider de piața din punct de vedere al volumelor în categoriile de referință a nouă dintre brandurile sale: Colebil, Triferment, Carbocit, Sennalax, Bixtonim, Carmol, Biofen, Nervocalmin și Cavit.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Biofarm crește producția siropurilor cu paracetamol după valul de viroze înregistrat în România