Lectură de un minut

03 Apr 2024 - Știri și Noutăți

Bimbo se extinde în România și mai cumpără alte 6 fabrici de pâine

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

O nouă tranzacție a grupul Bimbo pe piața românească, după ce în 2023 a cumpărat liderul local al pieței de panificație Vel Pitar. De această dată, grupul mexican a achiziționat 6 fabrici de pâine aparținând societății Trei Brutari printr-o tranzacție estimată la 100 de milioane de euro. 

Sursa foto: Shutterstock.com

Trei Brutari este unul dintre cei mai mari producători de pâine din România, cu peste 400 de angajați în cele trei fabrici din Târgoviste, Iași și Buzău, potrivit site-ului companiei.

Printre brandurile Trei Brutari se numără Boierească, Stela Franzela, Câmpenească, Semințele Pământului, dar și Poieni, marcă cu o istorie de peste 50 ani în industria biscuiților din țară.

Deloitte România a asistat compania mexicană de panificație Grupo Bimbo în procesul de preluare a liderului pieței locale de profil Vel Pitar de la fondul de capital privat NCH Capital, cu sediul în SUA. Tranzacția, care a marcat intrarea Grupo Bimbo pe piața din România, a fost finalizată la începutul anului 2023.

Grupo Bimbo este cea mai mare companie de panificație din lume, cu prezență în 34 de țări situate în America, Europa, Asia și Africa. La sfârșitul lunii decembrie 2022, grupul avea o capitalizare de piață anuală de 19 miliarde de dolari și peste 137.000 de angajați.

Vel Pitar, liderul pieței de profil din România, deține zece fabrici și are aproximativ 1.800 de angajați.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Bimbo se extinde în România și mai cumpără alte 6 fabrici de pâine