Lectură de un minut

11 Jan 2024 - Știri și Noutăți

Bill Gates, producător de bere și retailer. După achiziția AB InBev și Heineken, miliardarul și-a cumpărat și un magazin online de produse alimentare 

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Miliardarul Bill Gates continuă să facă progrese în sectorul de retail și al bunurilor de consum. Cea mai recentă investiție a venit prin intermediul fundației sale, care a participat la o rundă de finanțare a companiei de comerț electronic cu produse alimentare Picnic.

Sursa foto: Pixabay

După ce anul trecut a devenit acționar la Heineken și AB InBev, antreprenorul american a făcut același lucru și la magazinul online olandez, printr-o investiție financiară din partea The Bill and Melinda Gates Foundation Trust, potrivit inforetail.es.

Totuși, nu este prima dată când fondatorul Microsoft stimulează creșterea acestui operator online european. Deja în 2021, și tot prin intermediul fundației sale, el a condus o rundă de finanțare în valoare de 600 de milioane de euro.

Pe lângă fundația lui Bill Gates, un alt investitor important care a participat la această rundă de finanțare a fost, printre alții, grupul german de distribuție Edeka.

În total, Picnic a strâns 355 de milioane de euro de la investitorii săi și intenționează să se dezvolte în continuare în Franța și Germania, unde are deja centre de distribuție la Paris, Berlin și Hamburg.

Fondată în 2015, Picnic a încheiat anul trecut cu o creștere de 40% și vânzări de aproape 1,25 miliarde de euro. Compania este prezentă în Olanda, Franța și Germania.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Bill Gates, producător de bere și retailer. După achiziția AB InBev și Heineken, miliardarul și-a cumpărat și un magazin online de produse alimentare