Lectură de 2 minute

07 Sep 2023 - Știri și Noutăți

Bill Gates devine acționar al AB InBev, cea mai mare companie producătoare de bere din lume

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Miliardarul american Bill Gates continuă să își pună încrederea în industria berii prin achiziționarea unei participații în gigantul berii AB InBev, o mișcare care vine la doar șase luni după ce a cumpărat Heineken printr-o achiziție separată. 

Sursa foto: Unsplash

Concret, omul de afaceri a cumpărat 1.703.000 de acțiuni ale AB InBev, a căror valoare actuală se ridică la aproximativ 95 de milioane de dolari (88 de milioane de euro). Tranzacția a fost realizată prin intermediul organizației filantropice Bill & Melinda Gates Foundation Trust.

Această investiție survine după ce, în luna februarie a acestui an, Bill Gates a cumpărat 10,8 milioane de acțiuni (o participație de 3,8%) la gigantul mondial al berii Heineken.

Omul de afaceri a cumpărat individual 6,65 milioane de acțiuni la Heineken Holding, în timp ce 4,18 milioane de acțiuni au fost achiziționate prin intermediul fundației, pentru o valoare totală de 883 milioane de euro.

Compania AB InBev a fost creată prin achiziția producătorului american de bere Anheuser-Busch de către compania belgiano-braziliană InBev. InBev, la rândul său, fusese creată în urma fuziunii dintre AmBev și Interbrew. Fuziunea a fost finalizată la 18 noiembrie 2008, creând cel mai mare producător de bere din lume și a cincea companie de produse de consum din lume.

AB InBev (Anheuser-Busch InBev NV/SA), este o companie multinațională belgiano-braziliană, cu sediul central în Leuven, Belgia. AB InBev este cel mai mare producător de bere din lume, cu o cotă de piață globală de aproximativ 25%. În plus, compania are aproximativ 120.000 de angajați în peste 30 de țări. AB InBev devansează un alt gigant al industriei, Heineken.

AB InBev este compania care produce beri de marcă la nivel mondial, precum Budweiser, Corona Extra, Stella Artois și Beck's. În plus, pe plan intern produce Bud Light, Skol, Brahma, Quilmes, Labatt's Blue, Michelob, Harbin, Sedrin, Leffe, Cass, Paceña, Klinskoye, Sibirskaya, Gilde, Chernigivske, Jupiler, Pilsen, Patricia și Norteña. Sau unele beri mexicane, cum ar fi Negra Modelo și Modelo Especial.

Citeste si:
Bill Gates, producător de bere și retailer. După achiziția AB InBev și Heineken, miliardarul și-a cumpărat și un magazin online de produse alimentare 
Bill Gates, producător de bere și retailer. După achiziția AB InBev și Heineken, miliardarul și-a cumpărat și un magazin online de produse alimentare 
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Bill Gates devine acționar al AB InBev, cea mai mare companie producătoare de bere din lume