Lectură de un minut

03 Jan 2023 - Știri și Noutăți

Berlin a introdus obligativitatea montării panourilor solare pe clădirile nou construite

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Începând cu 1 ianuarie, toți proprietarii din Berlin vor fi obligați să instaleze panouri solare pe clădirile nou construite. Legea se aplică și clădirilor existente care urmează să fie supuse renovării acoperișurilor.

Sursa foto: unsplash.com

Aceasta este o modalitate prin care autoritățile locale fac eforturi pentru a crea mai multă energie durabilă în interiorul orașului.

De asemenea, măsura va stimula și va ajuta gospodăriile să facă saltul către energia verde, reducând în cele din urmă facturile la energie ale gospodăriilor, notează TheMayor.EU.

Obligativitatea panourilor solare se aplică clădirilor rezidențiale, precum și structurilor comerciale și industriale. Legea impune ca 30% din acoperiș să fie dedicat unui sistem fotovoltaic. În cazul clădirilor existente, structurile de acoperiș, luminatoare și altele asemenea pot fi scăzute din suprafața acoperișului care urmează să fie aplicată.

De asemenea, clădirile cu o suprafață utilă de până la 50 de metri pătrați sunt scutite de obligația solară.

În plus, Berlinul are mecanisme de sprijin precum finanțare și o structură de consiliere pentru construcția solară. Așa-numitul Solar Center Berlin este deschis gratuit companiilor și persoanelor fizice. Este, de asemenea, un organism public independent care oferă consiliere din punct de vedere al produsului.

Mai mult, în 2022 și 2023, orașul a propus un buget pentru programul SolarPLUS în valoare totală de 23,7 milioane de euro. Programul vrea să ajute companiile și gospodăriile să suporte instalații solare, inclusiv în clădirile protejate.

Legea solară din Berlin a fost adoptată în Camera Reprezentanților pe 17 iunie 2021 și a intrat în vigoare pe 16 iulie 2021. Scopul legii solare este de a face utilizabil potențialul solar de pe acoperișurile Berlinului și, astfel, de a aduce o contribuție importantă la creșterea gradului de sustenabilitate.

Citeste si:
Cum arată un centru comercial ”verde”? Răspunsul lui Marius Barbu, Group Asset Director NEPI Rockcastle
Cum arată un centru comercial ”verde”? Răspunsul lui Marius Barbu, Group Asset Director NEPI Rockcastle
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Berlin a introdus obligativitatea montării panourilor solare pe clădirile nou construite