Lectură de 2 minute

12 Jul 2021 - Știri și Noutăți

Producătorul de bere Bergenbier colectează și reciclează dozele de aluminiu de pe litoral

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Producătorul de bere Bergenbier, parte a grupului Molson Coors Beverage Company, s-a alăturat și în acest an inițiativei ExtravaCANza care îsi propune colectarea şi reciclarea dozelor din aluminiu, pe litoral.

În primele două weekenduri ale campaniei au fost depuse în aparatul din Mamaia aproape 5.750 de doze, circa 73 kg, iar în schimbul colectării a cinci recipiente de aluminiu, participanţii s-au putut răcori, la alegere, cu o bere Bergenbier, Bergenbier Fără Alcool, Bergenbier Fresh Lemon sau Bergenbier Fresh Grapefruit fără alcool.

Turiştii pot depune dozele consumate, indiferent de formă, mărimea sau culoarea acestora în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, între orele 13.00-17.00, în automatul disponibil în staţiunea Mamaia, la Taverna Aventura.

În schimbul a cinci doze introduse în aparat, participanţii vor primi o doză de suc sau bere. În plus, aparatul va emite aleatoriu un bon câştigător, iar posesorul acestuia se va bucura de un voucher cu premii.

Bergenbier S.A. este partener în proiectul ExtravaCANza pentru al patrulea an consecutiv. În 2021, proiectul se derulează în perioada 2 iulie – 22 august și este inițiat prin programul Every Can Counts dedicat colectării selective, în scopul de a încuraja reciclarea și în afara casei - la locul de muncă, în cadrul evenimentelor publice sau in vacanță. În anul 2020 au fost colectate și reciclate peste 23.000 de doze de aluminiu, ceea ce a permis păstrarea mai curată a plajelor și a încurajat, în acelasi timp, un comportament responsabil din partea turiștilor.

Parte a grupului Molson Coors Beverages Company Central & Eastern Europe, compania Bergenbier a fost fondată în 1994, iar cea mai importantă marcă din portofoliul său, Bergenbier, a fost lansată un an mai târziu. Bergenbier deține o fabrică de bere la Ploieşti şi o reţea de distribuţie naţională.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producătorul de bere Bergenbier colectează și reciclează dozele de aluminiu de pe litoral