Lectură de 2 minute

06 Oct 2020 - Știri și Noutăți

Benvenuti deschide un magazin în Târgu Mureș și redeschide locația din Mega Mall

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

Retailerul de fashion Benvenuti continuă expansiunea în offline, în ciuda situației dificile din industria de fashion. Benvenuti deschide joi un nou magazin de încălțăminte în Shopping City Târgu Mureș, iar până la începutul lunii noiembrie va redeschide magazinul din Mega Mall București, închis în urma cu câteva luni. 

Noile locații Benvenuti ce vor fi deschise - sau în cazul celei de a doua, redeschise - se află în centre comerciale deținute de Nepi Rockcastle, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din România.

Primul magazin Benvenuti se deschide joi, în Shopping City Târgu Mureș, primul mare mall deschis în acest an, în care NEPI a investit 70 de milioane de euro.

Fii alături de noi la retailArena 2020 - RetailAboveCorona: Retailing in times of crisis pe 27 și 28 octombrie pentru a afla ultimele trenduri din industria de retail și eCommerce. Te poți înscrie gratuit AICI.

Inaugurat pe 16 iulie 2020, Shopping City Târgu Mureș are o suprafață închiriabilă de 40.000 de metri pătrați, peste 113 magazine, 550 de locuri in Food Garden, peste 1500 locuri de parcare, inclusiv stații de încărcare pentru mașini electrice și o terasă exterioară de 3.000 mp. Despre cum arată Târgu Mureș Shopping City am scris aici.

A doua locație Benvenuti nu este tocmai una nouă, retailerul fiind prezent în Mega Mall până în urmă cu câteva luni. Adrian Câzu, director Benvenuti, a declarat pentru retail.ro că magazinul din Mega Mall va fi redeschis la finalul lunii octombrie sau începutul lunii noiembrie.

Situația magazinelor din retailul de fashion continuă să fie una extrem de dificilă la 3 luni de la redeschiderea mall-urilor. După o ușoară revenire a vânzărilor în ultimele două săptămâni din luna iunie, retailul nealimentar a înregistrat în perioada iulie-august scăderi extrem de puternice. În lunile iulie și august procentele de scădere a volumului vânzărilor retailului nealimentar față de aceeași perioadă a anului trecut au fost de până la 75%, cu o medie a scăderilor între 35% și 45%.

Vânzările în scădere s-au menținut și în luna septembrie, perioadă care în mod normal genera trafic și vânzări semnificative, în contextul în care începea școala, mai spune Adrian Câzu, care speră totuși într-o revenire a industriei odată cu sezonul rece.

Citeste si:
Un nou magazin Victoria’s Secret te așteaptă în Mega Mall, București
Un nou magazin Victoria’s Secret te așteaptă în Mega Mall, București

Vezi și: Adrian Câzu: O mare parte din consum se va duce în online, deci mall-urile își vor pierde abrupt din cota de piață

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Benvenuti deschide un magazin în Târgu Mureș și redeschide locația din Mega Mall