Lectură de 2 minute

28 Mar 2023 - Știri și Noutăți

Bento vizează venituri de 46,7 milioane de lei în 2023

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Bento, companie antreprenorială românească listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București, specializată în dezvoltarea și implementarea de soluții software și furnizarea de servicii de infrastructură IT și Cloud, vizează venituri operaționale de 46,7 milioane de lei în 2023, o creștere cu 32% față de anul 2022, EBITDA de 11,8 milioane de lei, o majorare cu 70% și un profit net de 9,3 milioane de lei, o apreciere cu 65%. 

Sursa foto: Bento

În 2023, compania are în vedere creșterea numărului de clienți noi și a contractelor recurente, continuarea dezvoltării produselor proprii, precum și consolidarea parteneriatelor cu jucători globali din domeniu.

Bento estimează că un rol important în rezultatul preconizat pentru 2023 îl va avea proiectul de finanțare câștigat în cadrul Programului Operațional Competitivitate (POC 2014-2020), care are o valoare totală de 25 milioane de lei, dintre care 15 milioane de lei reprezintă fonduri nerambursabile.

Acest proiect va contribui cu aproximativ 14,7 milioane de lei, ca venituri din producția de imobilizări necorporale, la veniturile operaționale aferente anului 2023.

Totodată, execuția contractului cu Distribuție Energie Electrică România (DEER), în care compania implementează soluția proprie Bento FSM, joacă, de asemenea, un rol important în atingerea rezultatelor estimate pentru 2023.

Bugetul de venituri și cheltuieli vizat pentru anul 2023 este superior celui prezentat de către conducerea companiei în memorandumul aferent listării pe piața AeRO a Bursei de Valori București în martie 2022.

Astfel, la nivel de venituri operaționale pentru 2023 este avută în vedere o creștere cu 46% față de veniturile estimate în memorandumul de listare, o majorare cu 65% la nivel EBITDA și o apreciere cu 58% a profitului net.

În 2022, Bento a înregistrat venituri operaționale de 35,4 milioane de lei, o creștere cu 26% față de 2021 și un profit net de 5,6 milioane de lei, o creștere în linie cu veniturile, de 23%.

Citeste si:
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie

Compania este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 16 martie 2022, fiind una dintre puținele companii de tehnologie din România care dezvoltă produse software proprii.

Produsele și soluțiile furnizate de Bento sunt utilizate de companii locale și internaționale care activează în domenii diverse, precum utilități (energie, apă, petrol și gaze), agricultură, inginerie industrială, media, FMCG, asigurări, producție de alimente.

Bento, Intellectually Curious (2B Intelligent Soft S.A.) este o companie antreprenorială românească, specializată în dezvoltarea de soluții software și furnizarea de servicii de infrastructură IT și Cloud. De-a lungul celor peste 18 ani de experiență, Bento a dezvoltat și implementat proiecte complexe cu aplicabilitate în industrii multiple pentru companii multinaționale din România, SUA și Elveția. Compania dispune de echipe complementare de management de proiect, analiză, prototipare, dezvoltare, testare, implementare, integrare și mentenanță care au capacitatea de a transforma idei, concepte și nevoi în soluții adaptate cerințelor fiecărui client în parte. Mizând pe experiența acumulată în optimizarea și automatizarea proceselor operaționale, compania a dezvoltat de-a lungul anilor propriile produse software, precum soluțiile Bento Mobile Device Management, Bento Field Service Management și Bento Smart Metering. De asemenea, Bento este un partener regional recunoscut pentru furnizori de renume, precum Microsoft, HPE și CISCO.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Bento vizează venituri de 46,7 milioane de lei în 2023