Lectură de 2 minute

17 Nov 2022 - Știri și Noutăți

Bento raportează venituri de 19,2 milioane de lei în primele nouă luni din 2022

Cristina Marin

Abonează-te pe  

2B Intelligent Soft, companie antreprenorială românească, specializată în dezvoltarea și implementarea de soluții software și furnizarea de servicii de infrastructură IT și Cloud, raportează venituri de 19,2 milioane de lei în primele nouă luni din 2022, o creștere cu 1% comparativ cu aceeași perioadă din 2021, iar profitul net a atins valoarea de 3,5 milioane de lei. 

Sursa foto: Pixabay.com

Din cauza livrării cu întârziere a echipamentelor hardware, care afectează toți jucătorii din acest ecosistem, înregistrăm o scădere a cifrei de afaceri, asociată revânzării de echipamente IT față de primele nouă luni ale anului 2021. În trimestrul 4 am început deja să recuperăm această diferență. De asemenea, în cel de-al treilea trimestru al anului am demarat proiectul finanțat prin intermediul Programului Operațional Competitivitate (POC 2014-2020), pe care l-am menționat și în raportul privind rezultatele din primul semestru din 2022.

Radu Scarlat, Președinte al Consiliului de Administrație Bento

Din totalul veniturilor generate, de ambele divizii, în primele nouă luni din 2022, aproximativ 40% dintre acestea au fost venituri recurente, în creștere față de 2021. Compania înregistrează o creștere constantă a valorii absolute a veniturilor recurente, adică acele venituri asociate serviciilor de suport și mentenanță.

Veniturile recurente au o pondere substanțială în rezultatele ambelor divizii, acestea reprezentând un factor de stabilitate pentru activitatea Bento, fiind un indicator al maturității serviciilor livrate.

În ceea ce privește cifra de afaceri aferentă primelor nouă luni din 2022, aceasta a înregistrat o valoare de 15,7 milioane de lei. Divizia „Dezvoltare Software” (DEV) a contribuit cu 49% la cifra de afaceri aferentă primelor nouă luni din 2022. DEV cuprinde dezvoltare și implementare software – aceste activități având o contribuție de 66% în cadrul acestei linii de business, cât și servicii de mentenanță și evoluție – activitățile din această categorie reprezentând 34% din venituri. În ceea ce privește cea de-a doua linie de business, IT, Infrastructură și Cloud (IT), aceasta este alcătuită din servicii și implementare, revânzare echipamente și software. Această linie de business a contribuit cu 51% la veniturile generate în această perioadă.

Bento este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 16 martie 2022, fiind una dintre puținele companii de tehnologie din România care dezvoltă produse software proprii. Produsele și soluțiile furnizate de Bento sunt utilizate de companii locale și internaționale care activează în domenii diverse, precum energie, FMCG, utilități, telecomunicații, sănătate, agricultură, IT, media, industrie alimentară, distribuție, transporturi și servicii.

Bento, Intellectually Curious (2B Intelligent Soft) este o companie antreprenorială românească, specializată în dezvoltarea de soluții software și furnizarea de servicii de infrastructură IT și Cloud. De-a lungul celor peste 17 ani de experiență, Bento a dezvoltat și implementat proiecte complexe cu aplicabilitate în industrii multiple pentru companii multinaționale din România, SUA și Elveția.

Citeste si:
Rezultate financiare record pentru românii de la Bento: cum arată compania la final de 2023
Rezultate financiare record pentru românii de la Bento: cum arată compania la final de 2023

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Bento raportează venituri de 19,2 milioane de lei în primele nouă luni din 2022