Lectură de un minut

29 Jun 2022 - Știri și Noutăți

Belgianul Ludwig de Mot, numit la conducerea Tereos

Viorela Pitulice

Abonează-te pe  

Belgianul Ludwig de Mot a fost numit, după două luni de incertitudine, în fruntea consiliului de administrație al Tereos, firma franceză producătoare de zahăr și etanol care deține în România fabrica de zahăr de la Luduș. Tereos este al doilea mare producător de zahăr la nivel mondial în funcție de volumele vândute. 

De profesie inginer, specialist în industrie, Ludwig de Mot îl va înlocui pe Philippe de Raynal după demisia acestuia în februarie 2022, la solicitarea grupului, care și-a anunțat intenția de a „accelera transformarea companiei”.

Misiunea lui Ludwig de Mot este de a continua procesul de restructurare la nivel de grup inițiat în decembrie 2020. La acel moment, gruparea condusă de Gérard Clay, cel care conduce consiliul de supraveghere și în prezent, și-a propus ca obiectiv reducerea datoriei cooperativei, dar și renunțarea la anumite active.

În România, Tereos deține fabrica de la Luduș, pe care a anunțat că vrea să o închidă. Statul român și-a arătat disponibilitatea de a o prelua, fiind deschise negocieri în acest sens.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Belgianul Ludwig de Mot, numit la conducerea Tereos